Στρώνεται το χαλί για την ιστορική συνάντηση Κιμ – Τραμπ

 

Την πεποίθηση ότι η Βόρεια Κορέα κάποια μέρα θα είναι ένα μεγάλο οικονομικό και χρηματοοικονομικό κράτος, εξέφρασε μέσω tweet ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο tweet του ο Τραμπ αναφέρει: «Η αμερικανική αντιπροσωπεία έχει φτάσει στη Βόρεια Κορέα για να πραγματοποιήσει τις προετοιμασίες για τη συνάντηση μου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ειλικρινά πιστεύω ότι η Βόρεια Κορέα έχει μία λαμπρή δυναμική και θα γίνει κάποια μέρα ένα μεγάλο οικονομικό και χρηματοοικονομικό κράτος. Ο Κιμ συμφωνεί μαζί μου σε αυτό. Θα γίνει».

Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη βορειοκορεατική αντιπροσωπεία στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει τη Νότια από τη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε μία συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Κιμ και Μουν Τζε-ιν περιμένουν τον Τραμπ να πατήσουν το κουμπί της ειρήνης στην Κορέα

SHARE