Στραπατσάρει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ο Π.Καμμένος και…”προειδοποιείται”

Μεγάλο πρόβλημα ουσίας αλλά και επικοινωνίας προκαλεί στην κυβέρνηση η …αυτόνομη πολιτική του υπουργού Άμυνας, ο οποίος με τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ για Σκοπιανό και αμερικάνικες βάσεις,  φέρεται, λίγο πολύ, ως πρωθυπουργός…

…Ο συγκυβερνήτης, έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ και σε κορυφαία στελέχη του, γεγονός που αποτυπώνεται και  στις φιλο-κυβερνητικές εφημερίδες. “Κορυφαία” η κόντρα με την Εφημερίδα των Συντακτών εδώ και τρεις ημέρες.

Ενδεικτικό και το πρωτοσέλιδο – σύγχιση της Kontranews που στο βασικό της θέμα προβάλλει δήλωση του βουλευτή Δανέλλη για “Κυβερνητική πλειοψηφία με την Κεντροαριστερά”, αλλά στο άρθρο της …τα βάζει με όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στον Πάνο Καμμένο!

Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

13/10

 

ΣΤΙΣ 12/10

Απάντηση στο σημερινό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Κι αντί να λύσει κάποιο από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε, πρόσθεσε καινούργια.

Συγκεκριμένα γράφει:  Συνεχίζονται τα απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω:
1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα
2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα
3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν

Απαντάμε: 

1. Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ’ όσα γράψαμε παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ότι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη, παρά το γεγονός ότι κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν ότι το τηλεφώνημα έγινε. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ- ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην ΕΦΣΥΝ είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

2. Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την «Εφ.Συν.». Και το κυριότερο οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε.

3. Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας.

4. Οι περίφημες βάσεις λειτουργούν; Σοβαρά; και τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς Κάτι που ήδη έχουν; Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Καμμένος. Δεν τιμά κανένα. Και κυρίως τον ίδιο.

ΣΤΙΣ 11/10

Ως εδώ κ.Καμμένε

Δεν είναι πρώτη φορά που κάποιος υπουργός βγαίνει δημόσια εκτός επίσημης κυβερνητικής γραμμής. Ομως αυτό που διέπραξε χθες ο υπουργός Αμυνας, κατά την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δεν έχει προηγούμενο.

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε να προτείνει στο αμερικανικό Πεντάγωνο όχι μόνο σειρά βάσεων στην Ελλάδα, χωρίς να έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση, αλλά και ένα δικής του έμπνευσης «Σχέδιο B» για την τακτοποίηση των στρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Θα ήταν κάποιος αφελής αν πίστευε ότι όλες αυτές οι προτάσεις του Π. Καμμένου οφείλονται μόνο στην απελπισμένη προσπάθειά του να αποτρέψει την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι γνωστό ότι ο ίδιος υπήρξε υφυπουργός στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθεί για την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ. Πιθανότερο είναι να ψάχνει υποστηρικτές εκτός Ελλάδας, τώρα που το εγχώριο ακροατήριό του έχει συρρικνωθεί απελπιστικά.

Ο,τι κι αν έχει πάντως στο μυαλό του ο κ. Καμμένος, γεγονός είναι ότι με τη στάση του βλάπτει τη χώρα και εκθέτει την κυβέρνηση καθιστώντας την ευάλωτη σε κάθε είδους επιθέσεις από την αντιπολίτευση, που δικαίως εντοπίζει την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Χωρίς κανένα δισταγμό, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. στέλνει το μήνυμα και προς την ΠΓΔΜ ότι δεν είναι ανάγκη να ψηφιστεί η συμφωνία, εφόσον ο δρόμος προς την Ατλαντική Συμμαχία είναι ανοιχτός, έστω και με παράκαμψη.

Αλλά το χειρότερο είναι ότι εμφανίζεται να προσφέρει στις ΗΠΑ βάσεις και να αποδέχεται στρατηγικές συμφωνίες που ανατρέπουν τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εξωτερικών. Πρόκειται για ανοιχτή υπονόμευση της κυβερνητικής πολιτικής από έναν υπουργό που ακολουθεί προσωπική ατζέντα, αδιαφορώντας ακόμα και για τις απόψεις στο εσωτερικό του κόμματός του. Με την ίδια ευκολία που το 2016 καλωσόριζε τον Βλαντίμιρ Πούτιν «στην ορθόδοξη Ελλάδα», τώρα προσφέρει βάσεις-φιλέτα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Υπάρχει «Σχέδιο B» για την κυβέρνηση; Φυσικά υπάρχει. Να απαλλαγεί πρώτα πρώτα από τον υπουργό που τορπιλίζει τόσο χοντροκομμένα τη συνοχή της. Και αν ο ίδιος δεν έχει την ευθύτητα να παραιτηθεί, ας φροντίσει ο πρωθυπουργός να του υπενθυμίσει ποιος καθορίζει την κεντρική πολιτική γραμμή της χώρας.

SHARE