Στήνουν πάλι κάλπες στη Βουλή – Αυτή τη φορά “κατηγορούμενοι” για τα φάρμακα Κουρουμπλής, Ξανθός, Πολάκης

 

Θα βγει το…μεροκάματο και σήμερα Πέμπτη. Ολοήμερη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής από τις 12 το μεσημέρι,  για τη συζήτηση επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη με βάση τη δικογραφία σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Στη συνεδρίαση, αναμένεται να τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 10.30 το βράδυ.

Εκ μέρους της κυβέρνησης θα τοποθετηθούν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αμέσως μετά, θα ανοίξει ο κύκλος των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών κι εφόσον ο πρωθυπουργός θελήσει να μιλήσει, η συζήτηση θα κλείσει με την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία. Θα τοποθετηθούν στην αίθουσα της Ολομέλειας, τρεις κάλπες μια για κάθε αναφερόμενο στην πρόταση, στις οποίες θα υπάρχουν αριθμοί και όχι ονόματα, όπως έγινε και στην προηγούμενη ψηφοφορία επί της πρότασης της πλειοψηφίας για την υπόθεση Novartis.

Για τη συγκρότηση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, πρέπει να συγκεντρωθούν 151 θετικές ψήφοι.

 

SHARE