Στα λευκά ντύθηκαν Εύβοια, Κρήτη – Πολύ χιόνι στη Θεσσαλία και την Ήπειρο

Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» έντυσε στα λευκά την Εύβοια, έφερε νέα χιόνια στην Θεσσαλία, ενώ χιόνισε στα νησιά και την Κρήτη.

Στα ορεινά της Εύβοιας το χιόνι φτάνει και ξεπερνά τους 50 πόντους, με τις αλυσίδες να είναι απαραίτητες σε όλο το επαρχιακό δίκτυο. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο χιονιάς επισκέφθηκε την πόλη της Χαλκίδας και την «έντυσε» κυριολεκτικά στα λευκά, όπως περιγράφει το evoiazoom.gr.
Μέχρι νωρίς το πρωί χιόνιζε έντονα και ακατάπαυστα με αποτέλεσμα να το «στρώσει» για τα καλά σε όλη την πόλη.

evoia-xioni-ena

ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη επίσης χιόνιζε όλο το βράδυ στα ορεινά, που ντύθηκαν στα λευκά. Πυκνή χιονόπτωση συνεχιζόταν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές, ορεινές και ημιορεινές, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Στο Ηράκλειο, όλη τη νύχτα σημειωνόταν έντονες βροχοπτώσεις και κατά διαστήματα χαλαζοπτώσεις, ωστόσο τα ξημερώματα σημειώθηκαν ελαφρές χιονοπτώσεις σε προάστια, όπως η Σύλαμος.

Ο χιονιάς προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές, στα δυτικά ως επί το πλείστον του Ηρακλείου και κυρίως σε περιοχές κοντά στον Γιόφυρο. Τα προβλήματα ξεκίνησαν γύρω στις 9 χθες το βράδυ και επεκτάθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα με τα συνεργεία της ΔΕΗ να προσπαθούν για την αποκατάσταση των βλαβών.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα που επικρατούσε και στην πόλη του Ρεθύμνου όπου σημειώνονταν κατά διαστήματα χαλαζοπτώσεις. Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται και ο μηχανισμός του Δήμου Μαλεβιζίου με στόχο να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι στις ορεινές περιοχές.

Με ένα μηχάνημα γκρέιντερ, φορτωτή και τσαπάκι το προσωπικό του Δήμου Μαλεβιζίου επιχειρούσε τις τελευταίες ώρες στην περιοχή των Γωνιών, του Καμαριώτη, του Αηδονοχωρίου και του Αστυρακίου, όπου η χιονόπτωση δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ την όλη επιχείρηση συντόνιζαν επί τόπου οι Αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος και Θανάσης Κύρκος.

kriti-xioni-ena

 

Λευκό τοπίο σε Ανώγεια, Οροπέδιο Λασιθίου και Ομαλό

Πυκνή χιονόπτωση έχει σημειωθεί από χθες στις ορεινές περιοχές του νησιού. Ανώγεια, Οροπέδιο Λασιθίου, Ομαλός και Βιάννος έχουν ντυθεί στα “λευκά” με τις δημοτικές αρχές να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή παρεμβαίνοντας όπου χρειαστεί για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί και να μην αποκλειστούν τα χωριά.

Στο μεταξύ κλειστό παραμένει το οδικό δίκτυο Σπήλι – Γερακάρι στο Ρέθυμνο, ενώ χιονόστρωση έχει σημειωθεί στα χωριά του ορεινού Μυλοποτάμου και στο Αμάρι.

Ανάλογη είναι η εικόνα που επικρατεί στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου μηχανήματα του δήμου παραμένουν επί ποδός.

Τρίκαλα: Πάγωσε η λίμνη Λογγά

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσει η λίμνη Λογγά.
Η λίμνη Λογγά, απέχει 50 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα και 32 από την Καλαμπάκα, βρίσκεται δε λίγο πάνω από το ομώνυμο χωριό σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που παγώνει τα τελευταία χρόνια καθώς καταγράφονται συνεχώς χαμηλές θερμοκρασίες.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ

SHARE