Σκόπια δεν είναι μόνο ο Ζάεφ – “Όχι” σε λύση σε συγκέντρωση της αντιπολίτευσης

 

Συγκέντρωση στα Σκόπια πραγματοποίησε η αντιπολίτευση το Σάββατο, με τον ηγέτη της, Χρίστιαν Μίτσκοσκι (VMRO DPMNE), να ζητάει πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι ο λαός δεν συμφωνεί με αυτά που κάνει ο Ζόραν Ζάεφ και το κόμμα του.
«Ας τους σταματήσουμε προτού είναι αργά, πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές μαζί με τις προεδρικές, ας σχηματίσουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών 100 μέρες πριν από τις κάλπες”

«Το μήνυμα είναι ένα και μόνο ένα: Φτάνει, αρκετά. Οι υποσχέσεις του Ζάεφ έχουν γίνει ανέκδοτα. Είπε “όχι συνομιλίες για την ταυτότητα” αλλά είδαμε ότι τελικά αποφάσισε μόνος του. Είπε ότι η αλλαγή του Συντάγματος δεν είναι αλλαγή ταυτότητας, αλλά το Σύνταγμα είναι το βιβλίο της γέννησής μας. Ο Ζάεφ θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, από την οποία δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα. Το VMRO δεν θα υποστηρίξει αναθεώρηση στο Σύνταγμα για να αλλάξει η ονομασία».

Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε βίντεο με μήνυμα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν:
«Σε δύσκολους καιρούς χρειάζονται ηγέτες με θάρρος, σας συγχαίρω που καταφέρατε να αποκαταστήσετε το κόμμα, μπορείτε να υπολογίζετε σ’ εμάς, ελπίζω να βάλετε τη χώρα στον σωστό δρόμο» είπε.

SHARE