Σημίτης καθαρά και ξάστερα: Τα μνημόνια δεν σκίζονται σε μία ημέρα – Η κάθε κυβερνητική πολιτική θα συγκαθορίζεται με τους δανειστές

 

Καθαρά και ξάστερα, καθώς δεν έχει βλέψεις για επάνοδο σε θώκους, τα είπε στους συνέδρους του Κινήματος Αλλαγής στο ΣΕΦ, ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ.Σημίτης.

«Τα μνημόνια δεν σκίζονται σε μια μέρα. Η παράταξή μας πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινής στην επικοινωνία της με τους πολίτες,  επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας στην έναρξη του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας στους συνέδρους ότι «στο μέλλον η κάθε κυβερνητική πολιτική θα συγκαθορίζεται από τις συμφωνίες που ήδη υπάρχουν με την ΕΕ και τις υποχρεώσεις στους δανειστές. Απραγματοποίητες υποσχέσεις θα δίνονται αναμφίβολα από τα άλλα κόμματα. Θα πρέπει να καταγγελθούν αποφασιστικά. Γιατί ο πολίτης συνεργάζεται, αν ενημερώνεται σωστά».

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «μεταρρύθμιση σημαίνει μάχη, γιατί η κάθε μεταρρύθμιση θίγει προνόμια και πελατειακές σχέσεις, συναντά άρα αντιδράσεις και απαιτεί επιμονή και αντιπαράθεση», τονίζοντας: «Το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολο, αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε».

Ο Κώστας Σημίτης τόνισε ότι πρέπει να προσελκυστούν πρόσωπα ικανά «που θα ενισχύσουν τη δυναμική της αλλαγής» και ότι «η νέα παράταξη δεν θα πρέπει να είναι άθροισμα μηχανισμών, ή πεδίο φιλοδοξιών κάποιων ομάδων. Το Κίνημα Αλλαγής δεν δημιουργήθηκε για να μοιράσει πόστα, εξουσίες ή να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες. Το Κίνημα Αλλαγής δημιουργήθηκε για να γίνει ένα ρεύμα ανανέωσης. Χρειάζονται γι΄ αυτό διαδικασίες ανοιχτές, εύκολα προσβάσιμες, ώστε να κινητοποιηθούν οι πολλοί, που αισθάνονται την ανάγκη μιας νέας έκφρασης και την απελευθέρωση από εντολές μηχανισμών και στενόμυαλες κομματικές πειθαρχίες».

«Εμείς που επιδιώκουμε μια κοινωνία με αυξανόμενη κοινωνική αλληλεγγύη, πρέπει να πιάσουμε τον παλμό της νέας εποχής και να ανοίξουμε αξιόπιστες προοπτικές».

SHARE