Σημειωματάρια Φρουζή και cd βάζουν μπουρλότο – Μετά τις “αποκαλύψεις” για Στουρνάρα”, η σειρά “αποκαλύψεων” για την κυβέρνηση!

 

Ο κακός χαμός και πάλι με τη Novartis και τα …περίφημα σημειωματάρια και τα cd του πρώην αντιπροέδρου της κ.Φρουζή ή της ιδιαιτέρας του. Μετά τα όσα άνευ ουσίας “αποκαλύφθηκαν” για τον Στουρνάρα, σειρά πήραν οι ‘αποκαλύψεις” για …μεσολαβητή δημοσιογράφο προκειμένου ο αντιπρόεδρος της NOVARTIS να συναντήσει τον Α.Τσίπρα! (Σ.Σ. Καλά η εισαγγελέας, ό,τι χαρτί βρίσκει στα cd με σημειώσεις τα στέλνει…αδιάβαστα στη Βουλή; Γελάει ο κάθε…πικραμμένος!)

Δημοσίευμα λοιπόν της ιστοσελίδας tovima.gr με τίτλο “Επαφή με Τσίπρα έψαχνε ο Φρουζής – ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να περιέχονται στο cd που έστειλε η ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή της Boυλής”, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού:

“Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το γενικό λογιστήριο του κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρούζης εδώ και πέντε χρόνια περιμένει”.

Στο δημοσίευμα, “εμπλέκεται” και ο δημοσιογράφος Α,Δελλατόλας, εκδότης της εφημερίδας το “Ποντίκι”, καθώς στα στοιχεία υπάρχει και η καταγραφή “ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ”.

Ο Α.Δελλατόλας απάντησε ως εξής: 

“Με αφορμή τις σημειώσεις που με εμφανίζουν να μεσολαβώ το 2013, εκ μέρους του κ. Κ. Φρουζή, α’ αντιπροέδρου της Novartis Hellas, για συνάντησή του με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δηλώνω ότι ουδέποτε ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Φρουζή ή οποιονδήποτε άλλον παράγοντα της εν λόγω εταιρείας. Εξ άλλου, όπως αναφέρεται σε μία από τις σημειώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είχα κριθεί… ακατάλληλος για μια τέτοια “αποστολή”.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ – ΒΗΜΑ

Αναφορά σε ραντεβού του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Αλέξη Τσίπρα περιέχεται στο CD με τα πρόσθετα στοιχεία που έστειλε η ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis.

Τα αρχεία δεν έχουν σήμανση οπότε εικάζει κανένας ότι πρόκειται για σελίδες από τα σημειωματάρια είτε του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas είτε της γραμματέως του. Η συγκεκριμένη καταγραφή η οποία πιθανόν να έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 είναι η ακόλουθη «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

Δεν είναι γνωστό αν ο νυν Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε και αν έγινε αυτή η συνάντηση. Ούτε η καταγραφή αυτή είναι από μόνη της ενοχοποιητική, μπορεί να μην σημαίνει τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι η Novartis έψαχνε να βρει επαφή με τον σημερινό Πρωθυπουργό. Ωστόσο με βάση όμοιες καταγραφές– τις οποίες ορισμένοι έσπευσαν να θεωρήσουν τεκμήρια ενοχής – στα ημερολόγια του Φρουζή η κυβέρνηση έριξε βαριά σκιά πάνω σε πολιτικούς αντιπάλους της.

Επιπλέον, από τα πρόσθετα στοιχεία φαίνεται ότι ο κύκλος των συνομιλητών του κ. Φρουζή δεν περιοριζόταν μόνο στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ, αλλά προσπάθησε να επεκταθεί και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στα άλλα ονόματα που αναφέρονται στα προσωπικά του αρχεία περιλαμβάνονται και αυτά των Γιάννη Δραγασάκη, Γιάννη Μηλιού και ένα ακόμα: Ευκλείδης Τσάκαλος (θα πρόκειται είτε για καταπληκτική σύμπτωση είτε για τον μόνο Ευκλείδη που γνωρίζει όλη η Ελλάδα).

SHARE