ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: Συμφωνία! “Μείγμα” μνημονίου και κυβερνητικών προτάσεων

tsipras synodosΓια ξαφνική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες. 

Οι πληροφορίες αυτές είναι έγκυρες και κάνουν τον γύρο του κόσμου, καθώς τις μεταδίδουν και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

tsipras merkel synodos 2Όπως αναφέρει το protothema.gr η πληροφορία δεν διαψεύδεται από κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες, ενώ αναφέρεται πως πρόκειται για μείγμα του «μνημονίου» και των νέων προτάσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την συμφωνία ανακοίνωσε στη Σύνοδο Κορυφής ο επικεφαλής του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σημείο – κλειδί ήταν η απογευματινή συμφωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κύριο Ντάισελμπλουμ, για άμεση συνεργασία των τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών.

 Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα διασταυρωθεί, η νέα συμφωνία ενδέχεται να προβλέπει την έξοδο του ΔΝΤ από το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούνται Ελλήνων και Γερμανών αξιωματούχων, οι οποίες αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι κοντά.

Το Bloomberg αναφέρει ότι Ελλάδα και Γερμανία κινούνται προς συμβιβασμό, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το γερμανικό Spiegel αναφέρει ότι η Καγκέλάριος Μέρκελ εμφανίστηκε με συμφιλιωτική διάθεση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη Σύνοδο Κορυφής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, προαναγγέλλει τη συμφωνία αναφέροντας χαρακτηριστικά στο Twitter:

“Η σταθερή στάση της κυβέρνησης το μήνυμα των πολιτών της Ευρώπης και η ομοψυχία των Ελλήνων έφερε την δικαίωση.”

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

tsipras dijsselbloemΠιάνουν δουλειά οι τεχνοκράτες μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ντάισελμπλουμ

Σε συμφωνία για την έναρξη συνομιλιών «σε τεχνικό επίπεδο» αύριο Παρασκευή «για να αξιολογήσουν το κοινό έδαφος μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος χρέους και των σχεδίων της ελληνικής πλευράς», κατέληξαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, την Ε.Ε. την ΕΚΤ και το ΔΝΤ,  θα παραμείνουν στις Βρυξέλλες προκειμένου να κοστολογήσουν το ελληνικό πρόγραμμα.

Τσίπρας και Ντάισελμπλουμ είχαν κτ΄ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της της Συνόδου Κορυφής.

Αξιωματούχος της Ε.Ε. υπογράμμισε στο Reuters ότι πρόκειται για καλά νέα μετά την αποτυχία του Eurogroup της Τετάρτης.

“Είναι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με το σημείο που βρισκόμασταν την Τετάρτη. Θέτει στόχο για συμφωνία τη Δευτέρα.

 

SHARE