“Κύματα συμπαράστασης” στη διαπραγματευτική προσπάθεια της Ελλάδας (pics +video)

syntagma3

«Δεν εκβιαζόμαστε! Δεν υποκύπτουμε! Δεν φοβόμαστε! Δεν κάνουμε πίσω! Νικάμε». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα με το οποίο αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα αλλά και εκτός συνόρων τη «μάχη» της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους στο σημερινό έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Σύνταγμα

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Θεσσαλονίκη

View image on Twitter

Πάτρα

Ηράκλειο

Το κάλεσμα – με τίτλο «Ανάσα Αξιοπρέπειας» – για τα συλλαλητήρια έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ανταπόκριση πανελλαδικά αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη.

Πάνω από 10.οοο πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο  Σύνταγμα και χιλιάδες άλλοι στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα από τις  6 το απόγευμα της Τετάρτης,  για να σταλεί ένα μήνυμα τερματισμού της λιτότητας.

Το κάλεσμα που ξεκίνησε στο διαδίκτυο και έγινε σύντομα σημείο αναφοράς τόνιζε:

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.  Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες. Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού: Δύναμή μας ο λαός!

Δείτε στον χάρτη τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα

Διαδηλώσεις στήριξης σε όλο τον κόσμο

Την ίδια ώρα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι διαδηλώσεις υπέρ των ελληνικών αιτημάτων βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και το Ρίο Ντε Τζανέιρο, μέχρι τις Βρυξέλλες και τη Βενετία!

Βενετία

Βρυξέλλες

 Βερολίνο

Νάπολη

View image on Twitter

Πάντοβα

View image on Twitter

SHARE