Σε ξεπούλημα των προϊόντων της προχωρά η Folli Follie για να μαζέψει ρευστό

Σε κύμα μαζικών εκπτώσεων και προσφορών σε όλο της το δίκτυο έχει προχωρήσει η Folli Follie προκειμένου να τονώσει το ταμείο της, και να αποκτήσει ρευστό, λίγες μέρες μόλις ύστερα από τις δηλώσεις των στελεχών της πως “όλα πάνε καλά”.

Σε μία προσπάθεια να μαζέψει «ζεστό χρήμα», η Folli Follie τρέχει δεκαήμερο προσφορών οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 80% της αρχικής τιμής.

Σημειώνεται ότι οι τελικές τιμές, μετά την προσφορά ξεκινούν από τα 20 ευρώ για τα γυαλιά ηλίου και τα 40 ευρώ για τσάντες, όταν οι αρχικές τιμές ξεπερνούν τα 100 ευρώ.

«Απόλαυσε προσφορές από 20€ . Η προσφορά ισχύει έως 30/09/2018 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Το Fabulous End of Season Bazaar είναι διαθέσιμο και σε συγκεκριμένα καταστήματα: ΕΡΜΟΥ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, METRO MALL, ΚΗΦΙΣΙΑ, MALL, Ν.ΙΩΝΙΑ, HΡΑΚΛΕΙΟ. Στα προϊόντα bazaar αλλαγές δεν γίνονται δεκτές» διαβάζει ο επισκέπτεις στη σελίδα της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εικόνα στα καταστήματα, οι εκπτώσεις και οι προσφορές είναι αρκετά μεγάλες ενώ δεν αποκλείεται να πάρουν και παράταση προκειμένου να δοθεί όσο μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στην συγκέντρωση ρευστού. Η ένεση ρευστού είναι αναγκαία για την εταιρεία προκειμένου να κρατηθεί εν ζωή, καθώς χρειάζεται κεφάλαιο για να μπορεί να προμηθευτεί εμπορεύματα, ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα, οι πηγές που μόλις πριν λίγες μέρες έκαναν λόγο για “τρύπα” στα ταμεία της εταιρείας ύψους 280 εκατ. ευρώ μάλλον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι βασικοί προμηθευτές της έχουν απαιτήσει την προπληρωμή των εμπορευμάτων τους, (σ.σ. πριν δηλαδή την παράδοσή τους, όταν τοποθετούνταν η εκάστοτε παραγγελία). Κάτι που έχει συμπιέσει τα ταμειακά της διαθέσιμα, με “απρόβλεπτες συνέπειες για το άμεσο μέλλον όπως αναφέρεται στην αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 106α.

Με βάση στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση λήψης μέτρων προστασίας, ο όμιλος στις 31-05-2018 διέθετε στα ταμεία του 86 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ τα προϊόντα ανέρχονται στο ποσό των 78 εκατ. ευρώ.

Όλα τα στοιχεία της εταιρείας αναμένεται να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν από τις τρεις ελεγκτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των στοιχείων της με κάθε μια από τις τρεις να έχει αναλάβει και διαφορετικό κομμάτι προκειμένου τα αποτελέσματα του ελέγχου να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο φως της δημοσιότητας.

SHARE