Σε προοδευτική συμμαχία καλεί ο Α. Τσίπρας ενόψει ευρωεκλογών – Ολόκληρη η ομιλία στο Γαλάτσι

UPD: Με την προσφώνηση «φίλες και φίλοι, Προοδευτικοί Πολίτες της Αθήνας» και τη διαπίστωση του ότι «η προοδευτική παράταξη του τόπου είναι εδώ, είναι παρούσα», ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στην Πανελλαδική Συνάντηση Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου.

«Η παρουσία σας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεμπερδεύουν με τη μεγάλη αλλαγή που έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια», τόνισε. Τώρα ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια, τώρα που βγάλαμε τη χώρα από το δύσβατο μονοπάτι των Μνημονίων, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η προοδευτική παράταξη ήδη έχει ξεκινήσει το μεγάλο αγώνα για την αναγέννηση της πατρίδας μας, τη δίκαιη ανάπτυξη και την Ελλάδα των πολλών, απέναντι στον αγώνα των δυνάμεων της συντήρησης, όπως είπε, να γυρίσουν τη χώρα προς τα πίσω, στα χρόνια της σκληρής λιτότητας, των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής. «Εμείς, εσείς σήμερα τους δίνουμε δυναμική απάντηση. Η παρουσία σας είναι η πιο αληθινή δημοσκόπηση που δίνει τον παλμό να δώσουμε ενωμένοι και να κερδίσουμε τη μάχη».

«Είμαστε εδώ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε μπροστά με μεγαλύτερη ορμή, δύναμη και αποφασιστικότητα», υπογράμμισε. Δυνάμεις, όπως παρατήρησε, από διαφορετικές γενιές, πολιτικές καταγωγές και διαδρομές: δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες από τη τιμημένη γενιά της αντίστασης και του αγώνα για μια ελεύθερη πατρίδα, τη μεγάλη παράδοση του ΕΑΜ, τη γενιά του 114 και του Πολυτεχνείου, τον δημοκρατικό κόσμο της μεταπολίτευσης. Μέχρι τις νέες και τους νέους των αγώνων στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων.

«Ενώνουμε δυνάμεις για την αρχή μιας νέας νικηφόρας πορείας για την Ελλάδα και την Ευρώπη»

«Σήμερα ενώνουμε δυνάμεις. Στην αρχή μιας νέας νικηφόρας πορείας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η περίοδος των διαχωρισμών έχει παρέλθει. Το νέο πολιτικό τοπίο ορίζει νέα καθήκοντα, νέες προκλήσεις και νέες δυνατότητες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να προτάσσονται διαφορές.

Προσδιόρισε ως κομβικά, δύο ιστορικής σημασίας γεγονότα, την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη Συμφωνία των Πρεσπών που «αναδιατάσσουν τις πολιτικές προτεραιότητες και τις τοποθετήσεις όλων», καθώς επίσης και η άνοδος της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο «καθιστά ακόμα πιο αναγκαία τη διαμόρφωση μιας συλλογικής προοδευτικής απάντησης».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι, καθώς το μεταπολεμικό κοινωνικό συμβόλαιο συντρίφτηκε κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης. Αναφέρθηκε στις ευθύνες των συντηρητικών ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων που διαχειρίστηκαν την κρίση και πως όλα αυτά «έφεραν απειλητικά στο προσκήνιο την Ακροδεξιά και την απλουστευτική ρητορική της ξενοφοβίας και του μίσους», ενώ ακόμα και σήμερα αυτές οι συντηρητικές δυνάμεις, με τις βαριές ευθύνες, κωφεύουν.

Σημείωσε ότι κάποιοι έδωσαν πάτημα στην ακροδεξιά, δεν έπεσε από τον ουρανό και παριστάνει δήθεν την αντισυστημική δύναμη. Όμως όπου διαχειρίζεται εξουσία αποδεικνύεται η πιο συστημική από τους συστημικούς, παρατήρησε, για να σημειώσει ότι «εκτός από το να κυνηγάνε πρόσφυγες και να υψώνουν φράκτες, συρρικνώνουν ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα, καταργούν το 8άωρο θεσπίζοντας το 12ωρο εργασίας, διαλύουν εργασιακά δικαιώματα απελευθερώνοντας τις απολύσεις και ενώ λαμβάνουν πόρους από την ΕΕ παριστάνουν τα κοκκόρια όταν έρχεται η ώρα να συζητήσουμε για τις υποχρεώσεις τους.

«Πρόκειται περί πολιτικών απατεώνων», υπογράμμισε.

«Γοητεύεται και ο κ. Μητσοτάκης από τον λόγο και τις πρακτικές της ακροδεξιάς»

Είπε ότι ο λόγος και οι πρακτικές της ακροδεξιάς ασκούν γοητεία σε πιο μετριοπαθείς δυνάμεις, όπως σε μεγάλο μέρος δυνάμεων του ΕΛΚ, με τον κ. Μητσοτάκη να είναι δυστυχώς στην πρώτη γραμμή μεταξύ αυτών. «Μιλώ», συνέχισε, «για αυτούς που εδώ και καιρό προσπαθούν να διαγράψουν υποτίθεται τον Όρμπαν, αλλά οι βουλευτές του είναι ακόμα μέλη της Ευρωομάδας τους. Αυτούς που με μπροστάρη τον κ. Βέμπερ και βαθειά ανθέλληνα, επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα γιατί απειλούμε, λένε την ευρωπαϊκή συνοχή. Αυτούς που το 2015 μας κουνούσαν το δάχτυλο και ζητούσαν να αποπεμφθεί η Ελλάδα από την ΕΕ για να τιμωρηθεί ο λαός της.

«Εμείς αποδείξαμε στην πράξη τι σημαίνει ευρωπαϊσμός, όχι η ΝΔ»

Αποδεικνύεται ότι η Αριστερά έμεινε αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όταν πλήθαιναν οι φωνές στην Ευρωπαϊκή Δεξιά, υπέρ του Grexit, είπε ο πρωθυπουργός. Η Αριστερά και ο ελληνικός λαός, διέσωσαν την τιμή της Ευρώπης στο προσφυγικό, όταν η Δεξιά του Βέμπερ, του Κουρτς, του Όρμπαν υπερασπιζόταν τα κλειστά σύνορα και πέταγε το μπαλάκι στο Νότο, πρόσθεσε.

Τόνισε ότι «η Αριστερά ήταν αυτή που τελικά έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, όταν η Δεξιά τα επέβαλε και τα εφάρμοσε στην πιο σκληρή μορφή τους» και «έκανε το ιστορικό βήμα για τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν η Δεξιά στην Ελλάδα ταυτιζόταν με τον εθνικισμό και διαδήλωνε μαζί με τους εθνικιστές της Χρυσής Αυγής».

«Εμείς αποδείξαμε στην πράξη τι σημαίνει ευρωπαϊσμός», όχι η ΝΔ, υπογράμμισε.

«Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα»

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο εφιάλτης της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη θα τελειώσει, όταν αρχίσουν να τελειώνουν οι ανισότητες και «γι’ αυτό χρειάζεται ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα», βασισμένο στην ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος στον Βέμπερ, στην Ευρώπη των Μνημονίων και του εθνικισμού»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ευρωπαϊκή Δεξιά και η Ακροδεξιά είναι αντίθετη ακριβώς σε αυτά τα σημεία και το αντικοινωνικό της όραμα εκφράζεται στο πρόσωπο του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν, κ. Βέμπερ, «ο οποίος έχει χτίσει πολιτική καριέρα στη Γερμανία προσβάλλοντας και απαξιώνοντας τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του». Δεν μου προκαλεί έκπληξη που τον στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, είπε.

Συνεπώς, τόνισε «ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος στο ανθέλληνα Βέμπερ που ήθελε έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», «σημαίνει ψήφος στην Ευρώπη των μνημονίων, του ΔΝΤ, του διχασμού, του εθνικισμού». «Για το λόγο αυτό, η μάχη στην Ελλάδα είναι κομβική για την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ευρώπη», τόνισε.

«Ακροδεξιός παροξυσμός και πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη»

Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη, μίλησε για διαρκή ακροδεξιό παροξυσμό από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ένα κόμμα της κεντροδεξιάς «που έχει μετατραπεί σε ένα υβρίδιο επιθετικού νεοφιλελευθερισμού και άκρατου εθνικισμού, που πολιτεύεται μονάχα με ψέματα, fake news, λάσπη». «Θα δώσουμε τη μάχη με ένα οικονομικό κατεστημένο που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα», όχι μόνο με τον κ. Μητσοτάκη, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Σχολίασε ότι δεν αναφέρεται φωναχτά στο πρόγραμμα του «μην τυχόν και ακούσει ο λαός και ανατριχιάσει», «αλλά όσο χρειάζεται για να ακούν οι χορηγοί του».

Σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι βαθιά αντιλαϊκό, περιγράφοντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης, με: ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, απορρύθμιση της εργασίας, συρρίκνωση των μισθών, διευρυμένη φοροαποφυγή του μεγάλου πλούτου, διάλυση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και θέσπιση ασφαλιστικού Πινοσέτ, απολύσεις στο δημόσιο, επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο, που θα έχει άμεση επίπτωση στη δημόσια υγεία, στη παιδεία και τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υποστήριξε ότι επειδή αυτό το πρόγραμμα προκαλεί ανατριχίλα στις λαϊκές τάξεις, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή σε αυτές μέσα από τη ρητορική της ακροδεξιάς και του εθνικισμού. Ρητορική στην οποία, όπως είπε, έχουν ρίξει όλη τους τη δυναμική στη διχαστική ρητορική, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η άθλια εμμονή του κου Μητσοτάκη στα περί συναλλαγής του Μακεδονικού με τις συντάξεις, ξεπερνάει τη ρητορική της ακροδεξιάς»

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητες της κατηγορίες της ΝΔ περί «προδοσίας» της ιστορίας της Μακεδονίας, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σημείωσε ότι πριν ακόμα υπογραφεί η Συμφωνία, στη γείτονα γκρεμίστηκαν αγάλματα, κατέβηκαν πινακίδες, άλλαξαν επιγραφές στα μνημεία, ότι με την αλλαγή του Συντάγματός τους αφαίρεσαν τις ανιστόρητες αλυτρωτικές αναφορές, άλλαξαν τα σχολικά βιβλία και απέρριψαν ρητά και κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σχέση τους με την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία.

Υπογράμμισε τη σταθεροποίηση των Βαλκανίων, καθώς η χώρα μας απέκτησε ένα σταθερό σύμμαχο στην περιοχή, αναλαμβάνει την προστασία του εναέριου χώρου του, προωθεί επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων και βάζει φραγμό στα σχέδια τρίτων χωρών για τη διεύρυνση της επιρροής τους στην περιοχή.

Επισήμανε ότι «όλο το δημοκρατικό πολιτικό τόξο στην Ευρώπη, ακόμη και ευρωβουλευτές της ευρωπαϊκής δεξιάς προτείνουν την επιβράβευσή της Συμφωνίας με νόμπελ ειρήνης» και διερωτήθηκε αναφορικά με τα περί συναλλαγής για τις συντάξεις, αν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αντιλαμβάνονται την Ευρώπη ως χώρο «φτηνών και ανίερων συναλλαγών κάτω από το τραπέζι» και αν ναι, ποιος τις κάνει, τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΚ, «οι Μέρκελ και ο Γιούνκερ;».

Είπε ότι «αυτή η άθλια εμμονή του κου Μητσοτάκη στα περί συναλλαγής του Μακεδονικού με τις συντάξεις, ξεπερνάει τη ρητορική της ακροδεξιάς και τον κατατάσσει ισότιμα στο πλάι των Ευρωπαίων ηγετών της, της Λεπέν, του Σαλβίνι και του Όρμπαν» και πως το χειρότερο ολίσθημα του ήταν η επιμονή του να μη πει ούτε μια κουβέντα στη Βουλή για τις απειλές, τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις από φασιστικές συμμορίες εναντίον των βουλευτών που στήριξαν τη συμφωνία, εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

«Είμαστε εδώ για να ορθώσουμε τείχος. Η Χρυσή Αυγή θα ξαναγυρίσει εκει που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας»

«Είμαστε εδώ για να υψώσουμε τοίχο στη Χρυσή Αυγή και στις φασιστικές συμμορίες που σπέρνουν το τρόμο στους αδύναμους. Στην Ελλάδα των χιλιάδων νεκρών ηρώων, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, ναζιστικό κόμμα δεν έχει θέση», είπε ο Αλ. Τσίπρας, για να υπογραμμίσει: «Η Χρυσή Αυγή θα ξαναγυρίσει εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!».

«Με σημαντικές κατακτήσεις, συνεχίζουμε στον αγώνα για τη νέα εποχή»

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται με σημαντικές κατακτήσεις, στον αγώνα για τη νέα εποχή. «Δώσαμε μεγάλες μάχες, πήραμε δύσκολες αποφάσεις, όμως δικαιωθήκαμε», τόνισε μιλώντας για την έξοδο από τα μνημόνια «με την κοινωνία όρθια», απαριθμώντας τις πρωτοβουλίες και τα νομοσχέδια για το κοινωνικό κράτος, ανάσχεση ανθρωπιστικής κρίσης, καθολική πρόσβαση στο ΕΣΥ, μείωση ανεργίας, συλλογικές διαπραγματεύσεις, προστασία λαϊκής κατοικίας.

Επιπλέον, έδωσε το στίγμα της προοδευτικής διακυβέρνησης αναφερόμενος σε: παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς, σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου, πρωτοβουλία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Τόνισε δε ότι αυτή θα γίνει πράξη όταν τον Οκτώβρη στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική Συμμαχία λάβει την εντολή για νέα τετραετία.

«Η Ελλάδα της νέας εποχής, η Ελλάδα των πολλών, χτίζει τη νέα εθνική της ταυτότητα»

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις συνιστούν βασικά στοιχεία της στρατηγικής μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, για την Ελλάδα των πολλών, τόνισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να υποτάσσεται στην κυριαρχία των λίγων». Τόνισε ότι η Ελλάδα της νέας εποχής, είναι η Ελλάδα των πολλών, η Ελλάδα της νέας γενιάς, του κόσμου της εργασίας, των ανθρώπων του μόχθου, της επιστήμης, του πολιτισμού, της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Τόνισε πως αυτή η Ελλάδα χτίζει τη νέα εθνική της ταυτότητα και τη νέα εθνική της αυτοπεποίθηση, ως χώρα συνώνυμο της δημοκρατίας και της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, της ειρήνης και της φιλίας των λαών, στα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μην αφήσουμε καμία κερκόπορτα ανοιχτή που θα επιτρέψει την επιστροφή όσων λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη πατρίδα μας»

Αυτό είναι το όραμα που μοιράζεται η Αριστερά με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Η Προοδευτική Συμμαχία είναι το πολιτικό όχημα για να το υλοποιήσουμε», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι ο λόγος που «ενώνουμε σήμερα τις δυνάμεις μας» είναι «για να μην αφήσουμε καμία κερκόπορτα ανοιχτή που θα επιτρέψει την επιστροφή όσων λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη πατρίδα μας». Σήμερα, είπε, «βάζουμε το πρώτο λιθαράκι σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Πατρίδα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, είναι οι άνθρωποι της και όχι οι κραυγές των πατριδοκάπηλων, είναι εκεί που οι πολλοί μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι εκεί που οι πολλοί υποφέρουν για να ευημερεί η ελίτ, εκεί που οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και όχι που ξεζουμίζονται για 12ωρα με 300 ευρώ, εκεί που η υγεία και η παιδεία είναι καθολικό δικαίωμα και όχι εκεί που είναι προνόμιο των λίγων, εκεί που όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και όχι εκεί που οι νόμοι γράφονται κατά παραγγελία των ισχυρών, εκεί που η νέα γενιά έχει προοπτική και μπορεί να ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή και όχι εκεί που αντιμετωπίζεται ως πλεονάζον προσωπικό σε χρεοκοπημένη επιχείρηση, εκεί που η διαφορετικότητα είναι πλούτος και όχι αντικείμενο διακρίσεων και ρατσισμού, εκεί που το μέλλον της το ορίζει ο ίδιος ο λαός και όχι εκεί που βασιλεύει το ψέμα, η προπαγάνδα και τα στημένα παιχνίδια.

«Τώρα μιλάτε εσείς, οι νέες και οι νέες»

Τονίζοντας τη σημασία των ευρωεκλογών, είπε ότι απάντηση θα δώσουν οι νέες και οι νέοι για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και τους Έλληνες που γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’90 και τις αρχές του 21ου αιώνα, σε αυτούς που ψηφίζουν για πρώτη φορά, τους είπε ξεκάθαρα: «Κρατάτε στα χέρια σας τα κλειδιά των εξελίξεων», «η Ελλάδα και η Ευρώπη του 21ου αιώνα είναι η δική σας Ελλάδα και η δική σας Ευρώπη», «τώρα λοιπόν μιλάτε εσείς, το δικαίωμα της ψήφου το έχετε εσείς στα χέρια σας, οι φίλοι σας, οι συμμαθητές σας, οι συμφοιτητές σας, οι συνάδελφοι σας». Τους κάλεσε να μην κάνουν τη χάρη σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την απουσία τους από την κάλπη για να μπορεί την επόμενη μέρα να μιλά εξ ονόματός τους.

Το μήνυμα του προς τους νέους ευθύ: «το 2015 κάνατε πράξη το ‘Πρώτη φορά Αριστερά’, ξανά λοιπόν στην κάλπη, για να μην ξαναγυρίσει πίσω η χώρα».

«Σήμερα μίλησε η δημοκρατική Ελλάδα, τώρα μιλάνε οι πολλοί»

«Σήμερα μίλησε η καρδιά της δημοκρατικής Ελλάδας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Φτάνει πια με την προπαγάνδα. Φτάνει πια με το ψέμα. Φτάνει πια με το διχασμό. Τώρα μιλάνε οι πολλοί. Τώρα ενώνουμε δυνάμεις. Τώρα βάζουμε πλώρη για το μεγάλο ταξίδι της νέας εποχής».

«Όλοι μαζί για τη νίκη στις ευρωεκλογές που θα ανοίξει τον δρόμο για μια μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές που θα αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, ότι είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

 

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ “ΚΙΝΗΣΕΩΝ”

Να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια για μια προοδευτική διακυβέρνηση και την επόμενη τετραετία, ήταν το μήνυμα των εκπροσώπων των κινήσεων που προηγήθηκαν με τις ομιλίες τους.

Γ. Αδαμίδης πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Σήμερα είναι συγκεντρωμένος εδώ ο κόσμος της Αριστεράς

«Σήμερα είναι εδώ συγκεντρωμένος νέος κόσμος , ο κόσμος της ελπίδας και της προόδου , οι αληθινοί πατριώτες» τόνισε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, προσθέτοντας πως «σήμερα είναι εδώ ο κόσμος της εργασίας του πνεύματος, με λίγα λόγια ο κόσμος της Αριστεράς του ηθικού πλεονεκτήματος».

Ο κ. Αδαμίδης έκανε ειδική αναφορά στα όσα έχει πολεμήσει και καταφέρει η ΓΕΝΟΠ για τα δικαιώματα των εργαζομένων, καυτηρίασε τον τρόπο που πορεύτηκε η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που άσκησε.

«Αναγνωρίζω συντρόφους από τα παλιά που βρέθηκαν στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μια μεγάλη συμμαχία κατά του αναχρονισμού» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αδαμίδης. «Δηλώνω παρώνν στους αγώνες για μια Ελλάδα οικονομικά ανεξάρτητη και για μια Ευρώπη που θα έχει στο επίκεντρο τον νέο άνθρωπο. Λέμε όχι στις μισές δουλειές για μισές αμοιβές , λέμε όχι στη συντήρηση , λέμε όχι τον λαϊκισμό» το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Βασιλική Κατριβάνου πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ : Στη Συμφωνία των Πρεσπών χτυπά η καρδιά της ριζοσπαστικής Αριστεράς

Τα δυο ουσιαστικά ζητήματα που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης αυτό της Συμφωνίας των Πρεσπών κα εκείνο των ατομικών δικαιωμάτων έθεσε στην ομιλία της η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Βασιλική Κατριβάνου. «Οι Πρέσπες και τα δικαιώματα είναι τα σημεία όπου χτυπάει η καρδιά της ριζοσπαστικής αριστεράς , γιατί βρίσκονται στο πλαίσιο του οράματος που έχουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «πολύ σημαντικό και μεγάλο επίτευγμα» τονίζοντας πως μέσω της συμφωνίας έγινε «απτή η Ειρήνη και η συνεργασία στα Βαλκάνια, είναι μια ρεαλιστική πολιτική που βασίζεται στις αρχές τα αριστεράς» υπογράμμισε. Συνεχίζοντας είπε πως πρόκειται για μια γενναία πολιτική κίνηση που δεν δίστασε να συγκρουστεί με εμπεδωμένα εθνικιστικά πρότυπα.

Όπως είπε η κ. Κατριβάνου πως οι συμμαχίες είναι σημαντικές και αναγκαίες όταν υπάρχει στόχευση. Κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν για να κερδηθεί η μια η κατά της Ακροδεξιάς. Τέλος υπογράμμισε πως στην Ελλάδα έχει όνομα και ταυτότητα « πρόκειται για την ναζιστική και εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή».

Για τα θέματα των δικαιωμάτων η κ. Κατριβάνου υπογράμμισε τα νομοσχέδια για την ιθαγένεια των παιδιών δεύτερης γενιάς, την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, το διευρυμένο σύμφωνο συμβίωσης και για το ομόφυλα ζευγάρια. Ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια στέλνει τα προσφυγόπουλα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.

 

Λούκα Κατσέλη: Ιστορική αφετηρία για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου

Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος απηύθυνε τον χαιρετισμό της η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, η οποία τόνισε «η σημερινή εκδήλωση είναι μια ιστορική αφετηρία για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου, που θα εξασφαλίσει την ευημερία και την αξιοπρέπεια σε όλους τους Έλληνες και ευρωπαίους πολίτες» είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» σημείωσε η κ. Κατσέλη τονίζοντας πως στο επίκεντρο των προοδευτικών δυνάμεων είναι η καταπολέμηση των ανισοτήτων και της φτώχεια, η δημόσια εκπαίδευση και υγεία υψηλού επιπέδου.

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ακραίας λιτότητας που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια πρέπει να αναστραφούν εάν δεν θέλουμε να οδηγηθεί η κοινωνία σε φόβο» είπε μεταξύ άλλων κλείνοντας τον χαιρετισμό της η κ. Κατσέλη.

Χρήστος Κουτσονάσιος Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ : Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών βελτίωσαν την εικόνα της χώρας

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ ανταποκρινόμενοι με χαρά και τιμή στο κάλεσμα για τη συγκρότηση ευρείας προοδευτικής συμμαχίας, ως απάντηση στη Ακροδεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είπε από την πλευρά του ο κ. Κουτσονάσιος τονίζοντας πως το κίνημα «Πράττω» δεν έχει παρά να συμπράξει στο μέτωπο κατά του Νεοφιλελευθερισμού και την παλινόρθωσης της δεξιάς. Προέκρινε παράλληλα την ανάγκη νέας ατζέντας και προτάσεων.

«Να έχουμε υπόψη μας την έξοδο από τα μνημόνια και τη Συμφωνία των Πρεσπών που βελτίωσαν την εικόνα της χώρας. Έχουμε καινούργια δεδομένα και στη βάση αυτών πρέπει να χτίσουμε τη συμμαχία» τόνισε.

Πάντως πάρα τα προβλήματα της Ένωσης ο κ. Κουτσονάσιος είπε πως η προοδευτική συμμαχία πρέπει να έχει ανοιχτό το μέτωπο και απέναντι στους αρνητές της ΕΕ «να δείξουμε ότι είμαστε υπέρ της Ευρώπης των λαών των πατρίδων και όχι υπέρ της Ευρώπης των αγορών των τραπεζών» είπε καταλήγοντας, προσθέτοντας πως «επιδιώκουμε και μας ενδιαφέρει η ήττα της ΝΔ».

Νίκος Μπίστης πρώην υπουργός μέλος της γέφυρας: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από την πλούσια και αντιφατική ιστορία του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη στάχτη

Στον καταλυτικό τρόπο που λειτούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών στο να απελευθερωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις και να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο Νίκος Μπίστης. «Συγκέντρωσε όλη τη λογική αριστερά η συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε χαρακτηριστικά και άφησε αιχμές για συντηρητισμό και fake πατριωτισμό που χρησιμοποιήθηκε από πολιτικές δυνάμεις. Ο κ. Μπίστης επέκρινε τη στάση του ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως «μοιραία και άβουλη αντάμα η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έτρεχε πίσω από τη ΝΔ».

«Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από την πλούσια και αντιφατική ιστορία του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη στάχτη και είναι ανίκανη να συνταχθεί με την προοδευτική παράταξη» είπε ο κ. Μπίστης συνεχίζοντας την κριτική του.

«Σήμερα εδώ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ που άντεξε τα δύσκολα και έβγαλε τη χώρα στο ξέφωτο και πολίτες που αρνήθηκαν να δαιμονοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε το μέλος της Γέφυρας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές οι δυνάμεις θα μεγαλώνουν καθημερινά.

«Δεν φτιάχνουμε την συμμαχία μόνο για τις εκλογές αλλά αυτές θα κρίνουν πολλά και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, θα πέσουμε όλοι στον αγώνα για καλά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές που θα επιτελέσει το εφαλτήριο για νίκη στις εθνικές εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Μπίστης.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλού υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

«Σε αυτή τη μεγάλη ζέστη συγκέντρωση ανοίγουμε ένα κεφάλαιο για την προοδευτική συμμαχία της χώρας μας, ανταποκριθήκαμε όλοι μας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού γιατί πιστεύουμε σε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είπε από την πλευρά της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στην Ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τους πολίτες, να αγωνιστούμε κατά της παλινόρθωσης της δεξιάς και στη χώρα μας» πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Η αντίθεση της αριστεράς και της δεξιάς παραμένει κυρίαρχη σήμερα γιατί εκπορεύεται από τις κοινωνικές συνθήκες και ανισότητες» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Σήμερα είναι η ώρα της συμμετοχής και της συμπόρευσης, παίρνουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας» κατέληξε στον χαιρετισμό της η κ. Ξενογιανακοπούλου.

Γιάννης Ραγκούσης – πρώην υπουργός: «Το δίλλημα είναι Τσίπρας ή Μαρινάκης»

Επίθεση στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε κατά τον χαιρετισμό του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης. «Όσο χυδαία και να μας χτυπούν θα κάνουμε υπομονή, είναι θέμα χρόνου να μας εμπιστευτούν εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών. Θυμάστε ποτέ τον Παπανδρέου να λέει στους Έλληνες πολίτες αποφασίστε εσείς πως θα συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης επιτιθέμενος στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν θα ακούσετε ποτέ από την κ. Γεννηματά να λέει εμείς ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίνουμε» τόνισε ο κ. Ραγκούσης. «Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει στρατηγική νίκη της ΝΔ, σημαίνει στρατηγική νίκη της διαπλοκής» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Έκανε λόγο για κατάλυση της αυτονομίας της πολιτικής και υποδούλωσής της από τα οικονομικά συμφέροντα το να «σε προωθεί ως πρωθυπουργό ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης», όπως τόνισε.

«Είναι κατάλυση της δημοκρατίας να έχει θέσει στην υπηρεσία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά ζημιογόνα μέσα ενημέρωσης» είπε ο κ. Ραγκούσης και τόνισε πως ο κ. Μαρινάκης πληρώνει στρατιά δημοσιογράφων με αντικείμενο τη δολοφονία χαρακτήρων.

«Η νίκη Μητσοτάκη είναι στρατηγική νίκη της παρασιτικής Ελλάδας. Το πραγματικό δίλλημα είναι ανεξάρτητη πολιτική ή υποδουλωμένη πολιτική, το δίλλημα είναι Τσίπρας ή Μαρινάκης» κατέληξε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε «στη Δημοκρατία όχι μόνο επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται να μπείτε στο γήπεδο».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρόεδρος ΔΗΜΑΡ

«Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική. Σηματοδοτεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, τη συγκρότηση μιας ευρείας Προοδευτικής Συμμαχίας ενόψει των μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων που βρίσκονται μπροστά μας, με πρώτη τη μάχη των ευρωεκλογών. Ίσως την πιο κρίσιμη απ’ όλες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας» είπε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα όσα ακολούθησαν στην χώρα μας, με την έξαρση ενός νέου εθνολαϊκισμού, έφεραν στο προσκήνιο με τον πιο έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης. Σε αυτό το κορυφαίας σημασίας πολιτικό ζήτημα, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά μένοντας σταθεροί στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού και βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Πήγαμε κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα, αψηφήσαμε το πολιτικό και προσωπικό κόστος, κρατήσαμε μια πραγματικά πατριωτική στάση προς όφελος των συμφερόντων της χώρας συμβάλλοντας εμπράκτως στην οικοδόμηση μιας ειρηνικής βαλκανικής γειτονιάς, την ώρα που άλλες πολιτικές δυνάμεις, που αυτοπροσδιορίζονται και ως προοδευτικές, φλερτάρουν συστηματικά με νεοσυντηρητικές και εσωστρεφείς αντιλήψεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Για εμάς στη ΔΗΜΑΡ, οι συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την προώθηση στόχων ευρύτερης σημασίας είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας. Ο τόπος χρειάζεται συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο που θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο επαναπροσδιορισμού της κοινωνίας και αναδιάταξης των πολιτικών δυνάμεων. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν θα συμβάλουμε όλοι μας στην ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου.

Οι πολιτικές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη δείχνουν ότι η προεκλογική συμπόρευση είναι απαραίτητη για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια μεγάλη συμμαχία όλων όσων αυτοτοποθετούμαστε στον αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκει στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και η ΔΗΜΑΡ, το κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς, που ανήκει στο χώρο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μαζί με όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Στέφανος Τζουμάκας – πρώην υπουργός

«Σε ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση που μου απευθύνεται να συμμετάσχω σε μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Από αύριο οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να αναπτυχθούν στην κοινωνία, το χρειάζεται και η χώρα μας και η Ευρώπη συνολικά» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τζουμάκας.

«Ποια είναι η κυρίαρχη πολιτική που κρίνεται στις κάλπες; η δεξιά και οι ηγεσίες του πρώην ΠΑΣΟΚ έβλαψαν τη χώρα. Σήμερα η χώρα ζει σε όρους 77» συμπλήρωσε και εκτίμησε πως «η απάντηση είναι ξανά να ηττηθεί αυτό το σύστημα των πολιτικών δυνάμεων». Εξήρε τις προσπάθειες της κυβέρνησης λέγοντας πως παρά τα λάθη και τις αδυναμίες της κατάφερε να βάλει τη χώρα σε σταθερή πορεία.

Ο Στέφανος Τζουμάκας στην παρέμβασή του είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Δικαιούσαι μια δεύτερη τετραετία Πρόεδρε. Η χώρα χρειάζεται έξοδο από την κρίση και από το σύστημα που την οδήγησε στην φτωχοποίηση. Είναι σκληρό χρησιμοποιεί παραπληροφόρηση και ψεύδη και πρέπει να πάει στην γωνία, στην αντιπέρα όχθη εκεί που τους αξίζει. Χρειάζεται να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό».

Μάλιστα προέτρεψε «το 2019 και 2020 θα πρέπει να τις δούμε ως χρονιές εξελίξεων, ορόσημα για την προοδευτική διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στη χώρα» ενώ επιτέθηκε και κατά του… ΠΑΣΟΚ: «Η δεξιά και οι ηγεσίες του πρώην ΠΑΣΟΚ έβλαψαν τη χώρα. Το 80% των Ελλήνων έχασαν πάνω από το 60% των εισοδημάτων τους. Με την πολιτική τους οδήγησαν την Ελλάδα στη λίστα των φτωχών χωρών της Ένωσης. Η απάντηση θα πρέπει να είναι να τους στείλουμε ΞΑΝΑ στην αντιπολίτευση. Με τις προσπάθειες σου Αλέξη η χώρα βαδίζει με σταθερότητα»

Γιώργος Παναγιώτοπουλος – Σοσιαλιστική πρωτοβουλία

«Ίσως είναι η πρώτη φορά μετά το 95 που λέμε σύντροφε πρόεδρε και κάτι νιώθουμε» είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παναγιώτοπουλος. «Εμείς φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ και συμπορευτήκαμε με το εγχείρημα του πρωθυπουργού για να μην παραδοθεί η χώρα σε εκείνους που τη χρεοκόπησαν» είπε.

«Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Τώρα μιλάει ο λαός. Δεν θα ηττηθούμε από ανώνυμες εταιρείες καλό αγώνα σύντροφοι» το μήνυμα που έστειλε.

Παναγιώτης Παναγιώτου – Γέφυρα

«Ιστορική ημέρα σήμερα της συγκρότησης της μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που θα βάλει τη σφραγίδα της τα επόμενα χρόνια» είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Παναγιώτου, τονίζοντας και εκείνος ότι η Ευρώπη χρειάζεται θεσμική ανασυγκρότηση και περισσότερη δημοκρατία.

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση κατάφερε μέσα από δύσκολες συμπληγάδες και έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο με το λιγότερο δυνατό κόστος για τους ευάλωτους. Συμπλήρωσε πως τόλμησε να προωθήσει την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αντέδρασε χωρίς εθνική ευθύνη αλλά με μικροκομματική και λαϊκίστικη αντίληψη, με αποτέλεσμα να βγάλει την Ακροδεξιά από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ενώ για το ΚΙΝΑΛ είπε πως έχασε τον ιστορικό προσανατολισμό του.

Μαρία Ρεπούση – μέλος της Γέφυρας

«Βρισκόμαστε σήμερα σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ευρώπη» είπε η κ. Ρεπούση και αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που ενώνουν τους προοδευτικούς πολίτες και πολιτικούς χώρους με αιχμή τη συλλογική ιστορία του τόπου μας. «Σε όσα η Αριστερά μεγαλούργησε δεν ήταν ποτέ μόνη της είχε δημοκρατικούς πολίτες που την πίστεψαν και συνέπραξαν μαζί της. Σε αυτούς τους πολίτες απευθυνόμαστε σήμερα, δεν θέλουμε μια χώρα απομονωμένη» πρόσθεσε.

Η κ. Ρεπούση επεσήμανε τις συμμαχίες που έχει επιτύχει ο πρωθυπουργός με την εξωτερική πολιτική που ασκεί για να προσθέσει «η ΝΔ θέλει μια μικρή και εσωστρεφή χώρα. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματα, η ΝΔ δεν έλυσε κανένα» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ρεπούση. «Μένουν πολλά ακόμα να γίνουν και δεν θα δρομολογηθούν με μια κυβέρνηση ΝΔ, δεν θέλουμε οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι» τόνισε.

Λάμπρος Ρώσσης – Εκπρόσωπος «Χάρτα 19»

«Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ρώσσης και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις ακροδεξιές δυνάμεις που καλλιεργούν για τη χώρα μας μια εικόνα που βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

Σημείωσε ότι είναι υποχρέωση η ενεργοποίηση των πολιτών «για να μην ξαναζήσουμε την ιστορία σαν κακόγουστο αστείο» είπε. Με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνιστής στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή.

Νατάσα Πενταγιώτου – Κίνηση Πολιτών Κόσμος

«Είμαστε όλοι εδώ για να απαντήσουμε στην τριπλή πρόκληση, την άνοδο της Ακροδεξιάς, το περιβάλλον και την κλιματική και της λιτότητας» είπε από την πλευρά της η κ. Πενταγιώτου τονίζοντας πως η ίδια είναι μέρος της κοινωνίας των πολιτών που συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία και κάλεσε όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν απέναντι στα νέα διλλήματα «οι μάζες είναι σημαντικές, σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν για πρώτη φορά νέοι 17 ετών, τους λέμε εάν θέλετε να είστε κομμάτι της αλλαγής ψηφίστε, αφορά το μέλλον σας» τόνισε.

 

 

Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, Γιάννης Ραγκούσης, Στέφανος Τζουμάκας αλλά και οι Νίκος Μπίστης, Μαρία Ρεπούση, έδωσαν το παρόν.Ανάμεσά τους, υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Πέτρος Κόκκαλης, Ραλλία Χρηστίδου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης κ.α. και φυσικά οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Αλλά και παρουσίες-έκπληξη όπως ο Βασίλης Παϊτέρης, ο «βασιλιάς των τσιγγάνων» ο οποίος είχε περάσει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ παλαιότερα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Σκουρλέτης
Ολγα Γεροβασίλη και Βασίλης Παϊτέρης
Αννέτα Καββαδία και Ραλλία Χρηστίδου
Ο Πάνος Σκουρλέτης χαιρετά τον Πέτρο Κόκκαλη υπό το βλέμμα του Νάσου Ηλιόπουλου
Ελενα Κουντουρά και Κατερίνα Νοτοπούλου
Νίκος Παππάς και Πέτρος Κόκκαλης συνομιλούν υπό το βλέμμα της Κ. Νοτοπούλου
Από αριστερά: Παναγιώτης Ρήγας, Παύλος Πολάκης, Ρένα Δούρου και Γιάννης Μουζάλας
Ο Κώστας Αρβανίτης
Η Εφη Αχτσιόγλου με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο
Η Εφη Αχτσιόγλου με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο
Ο Νίκος Μπίστης προσήλθε με πατερίτσες
Η Ελενα Κουντουρά βγάζει σέλφι με την Ρένα Δούρου που κρατά ένα κοριτσάκι αγκαλιά
Η Ραλλία Χρηστίδου με τον Νάσο Ηλιόπουλο
Ο Πέτρος Κόκκαλης
Ο Πέτρος Κόκκαλης χαιρετά την Λυδία Κονιόρδου
Η Λυδία Κονιόρδου
Ο Αντώνης Κοτσακάς συνομιλεί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Φώτης Κουβέλης
Ο Νίκος Παππάς με τον Βασίλη Παϊτέρη
Ο Παύλος Πολάκης βγάζει φωτογραφίες
Η Μαρία Ρεπούση
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Ο Στέφανος Τζουμάκας
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση
Ο Κώστας Ζουράριςap5

ap3

SHARE