Σχόλιο Ν. Καραμούζη για την κρίση στην Ιταλία

Μια σύγκρουση της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι βλαπτική για όλους μας σχολιάζει ο κ. Καραμούζης σε ανάρτησή του στο twitter.

«Το μείζον θέμα Ιταλίας δεν είναι Βρυξέλλες.Το πλάνο της δεν πείθει αγορές/rating agencies να το στηρίξουν με βιώσιμο funding cost. 10ys bond up,από 1,8% στο 3,6%!! Με δημόσιο χρέος €2,7τρις (132%/ ΑΕΠ) στα portfolios όλων, δις interbank οφειλές, βλαπτική μια σύγκρουση για όλους μας /EU» έγραψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΛΒΙΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο είχαν σήμερα συνάντηση στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι, με θέμα τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.

«Καμία ιταλική τράπεζα δεν θα βρεθεί σε δυσκολία, είμαστε θετικοί και ως Λέγκα και Πέντε Αστέρια εργαζόμαστε συντονισμένα για την ανάπτυξη και την αλλαγή της χώρας», τόνισε ο Σαλβίνι, σε γραπτό ανακοινωθέν του.

Όπως διέρρευσε, η συνάντηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και έγινε αναλυτική αναφορά στα «τεστ αντοχής» στα οποία θα υποβληθούν και οι ιταλικές τράπεζες, στις 2 Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, ο Λουίτζι Ντι Μάιο τόνισε μέσω Facebook ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση για επιστροφή αδήλωτων κεφαλαίων από το εξωτερικό, μέτρο το οποίο αρχικά είχε δείξει να επιθυμεί η Λέγκα.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

SHARE