Ρουβίκωνας: Επίθεση τη νύχτα στη Novartis και στους ανώνυμους μάρτυρες!

 

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα τη νύχτα.

Οι άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες με βαριοπούλα, ενώ πέταξαν και κόκκινη μπογιά.

 Σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που υπογράφεται από τον Ρουβίκωνα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, «με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

 

Στο υστερόγραφο της ανάρτησης, τάσσονται κατά της τακτικής των ανώνυμων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, εκφράζοντας αλληλεγγύη στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

«Οσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες.

Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη»

SHARE