Ρώσικο ΥΠΕΞ: Εξευτελίζουν την δημοσιογραφία Έλληνες ψευτοδημοσιογράφοι

 

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας Kontra News (στις 23.07), σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα υποτίθεται ότι συμμετέχει σε διοργάνωση επεισοδίων που θα γίνουν στη φετινή ΔΕΘ, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν υπάρχει ούτε μια λέξη αλήθειας στο δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας  Kontra News. Υπενθυμίζουμε στους Έλληνες ψευδοδημοσιογράφους την ύπαρξη αληθινών ειδήσεων που αξίζουν της προσοχής για τις διμερείς σχέσεις».  

«Παρόμοιες μη φιλικές και ανόητες επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας εξευτελίζουν την ελληνική δημοσιογραφία. Οι εικασίες της Kontra News ακούγονται παράλογες στο πλαίσιο της θερμής και με σεβασμό στάσης μας απέναντι στην Αθήνα ως ισότιμο εταίρο», σημειώνει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Στις 23 Ιουλίου 2018 στην ελληνική εφημερίδα KONTRA NEWS δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο ‘’Ποιος οργανώνει σχέδιο εκτροπής στην ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη: ετοιμάζονται ταραχές από εκπροσώπους του μαύρου εθνικού μετώπου και δίκτυα της Μόσχας. Επιστρατεύουν τους παρακρατικούς μηχανισμούς’’.

Επικαλούμενο ανώνυμη πηγή των ελληνικών ειδικών υπηρεσιών, το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρακρατικές συμμορίες ‘’που μισθοδοτούνται από τα μαύρα ταμεία του Πούτιν’’ (!!!) προετοιμάζουν ταραχές κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ. Προφανώς στη φαντασία του γράφοντος όλα αυτά μοιάζουν σωστά.

Και παρακάτω κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον! Φαίνεται ότι το ελληνικό ‘’Εθνικό Μέτωπο’’, σε στενή συνεργασία με τοπικές ακραίες ομάδες, καθώς και επαγγελματίες μπράβους σχεδιάζουν εκτεταμένα επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, πρωθυπουργών άλλων βαλκανικών χωρών και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην ΔΕΘ. Και φυσικά ‘’την προετοιμασία εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη’’ εκτός από τα ‘’μαύρα ταμεία του Πούτιν’’, ‘’χρηματοδοτούν και Ρώσοι πράκτορες με επιρροή στην Ελλάδα’’.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το δημοσίευμα ενημερώνει ότι το σχέδιο να ναυαγήσει η ΔΕΘ με σκοπό να διασυρθεί η συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ για την αλλαγή της ονομασίας της Μακεδονίας, υποστηρίζεται από κάποιους μητροπολίτες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και από κάποιους επιχειρηματίες, που έχουν μετατραπεί σε ‘’πράκτορες των συμφερόντων της Μόσχας’’. Έτσι αποφάσισαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι επεξεργάζεται δόλια σχέδια να σαμποτάρει την ΔΕΘ.

Δεν υπάρχει ούτε μια λέξη αλήθειας στο δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας  Kontra News. Υπενθυμίζουμε στους Έλληνες ψευδοδημοσιογράφους την ύπαρξη αληθινών ειδήσεων που αξίζουν της προσοχής για τις διμερείς σχέσεις.

Έτσι, αυτό το έτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Αυτό είναι θεμελιώδες κείμενο που καθορίζει τους βασικούς άξονες των διμερών δράσεων. Αντανακλώντας την ιδιαιτερότητα των στενών και φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών και των λαών μας, η Συμφωνία εξασφαλίζει την συνέχειά τους, τη μη επικράτηση καιροσκοπικών διαφοροποιήσεων και τη μη μεταβολή τους στο μέλλον. Σε αυτήν επιβεβαιώνεται η αποφασιστικότητα και η προσήλωση των δύο κρατών να ενισχύσουν ενεργά και με συνέπεια την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να αναπτύξουν τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς με βάση τις αρχές του σεβασμού, της πολιτικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας, της ισότητας, της εδαφικής ακεραιότητας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις και της αμοιβαίας ωφέλειας. Αυτές οι αρχές μας καθοδηγούν στο έργο της περαιτέρω ανάπτυξης και της επέκτασης της συνεργασίας.

Αυτό το έτος εορτάζονται επίσης τα 190 έτη από την καθιέρωση των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων. Οι χώρες μας συνδέονται με μακραίωνες σχέσεις και κοινές αξίες, με διαθρησκευτική συνεργασία και κοινή ιστορία. Γι αυτό η Ρωσία ουδέποτε επιβουλεύθηκε την κυριαρχία, την δημόσια τάξη ή την κρατική ασφάλεια της Ελλάδος. Για ποιό λόγο η χώρα μας να ασχολείται με την καταστροφή μιας εκδήλωσης στην Ελλάδα;

Παρόμοιες μη φιλικές και ανόητες επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας εξευτελίζουν την ελληνική δημοσιογραφία. Οι εικασίες της Kontra News ακούγονται παράλογες στο πλαίσιο της θερμής και με σεβασμό στάσης μας απέναντι στην Αθήνα ως ισότιμο εταίρο. Συγκαταλέγουμε το άρθρο αυτό στη συλλογή μας ‘’πλαστά δημοσιεύματα σκανδαλοθηρικών εφημερίδων’’ για τη Ρωσία».

SHARE