Γ. Προβόπουλος: Από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη οι ελληνικές τράπεζες

PROVOPOULOS 1

Τα νέα δεδομένα για τον τραπεζικό τομέα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Προβόπουλος, στο Διεθνές Επενδυτικό Forum «Bank Speaker Series» που διοργάνωσε η Goldman Sachs.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν κορυφαία στελέχη διεθνών επενδυτικών οίκων και θεσμικών χαρτοφυλακίων, όπως JP Morgan, Fidelity, Citadel, Aviva, Eton Park κ.α.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αντίστοιχες ομιλίες έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία δύο χρόνια στο Forum κεντρικοί τραπεζίτες και πρόεδροι μεγάλων οργανισμών, όπως οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, της Σουηδίας και ο επικεφαλής του Eurex.

Στην ομιλία του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιτυχημένες κινήσεις των ελληνικών τραπεζών για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και την άντληση ρευστότητας από την αγορά, μετά την ολοκλήρωση της εκτίμησης των κεφαλαιακών αναγκών από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως επεσήμανε, οι επιτυχίες αυτές σηματοδοτούν την αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας.

«Οι ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Έχουμε επιτύχει έναν πολύ μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης. Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό».

Επίσης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ επισήμανε ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη – το Grecovery – είναι καθ’ οδόν».

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Νέο roadshow για την προβολή των προοπτικών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας πραγματοποιεί στο Λονδίνο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου, είναι επίσημος ομιλητής σε μια από τις κορυφαίες διεθνείς επενδυτικές συναντήσεις, την «Bank Speaker Series», που διοργανώνει η Goldman Sachs και στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Διεθνών Οίκων, επενδυτικών κεφαλαίων και θεσμικών χαρτοφυλακίων, αλλά και κορυφαίοι οικονομικοί αναλυτές. Η ομιλία του θα έχει θέμα «Η Ελληνική κρίση: Τότε και Τώρα»

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση της Goldman Sachs αντίστοιχες ομιλίες έχουν πραγματοποιήσει κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες και πρόεδροι μεγάλων οργανισμών. Το ενδιαφέρον για εφέτος είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Στη βρετανική πρωτεύουσα θα μεταβούν και ο Οικονομικός Σύμβουλος του κ. Προβόπουλου, Γιώργος Ταβλάς όπως και ο Εντεταλμένος Διευθυντής της Τράπεζας, Οδυσσέας Χριστοφόρου.

SHARE