Η Πειραιώς απορροφά το υγιές κομμάτι της Πανελλήνιας Τράπεζας (Reuters)

Σε συμφωνία για την απορρόφηση του υγιούς τμήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας έχει καταλήξει η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με τραπεζικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

«Η συμφωνία έχει κλείσει, η Πειραιώς συμφώνησε να αναλάβει το υγιές κομμάτι της Πανελλήνιας», δήλωσε ένας από τους τραπεζίτες στο πρακτορείο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα έχει διανύσει μια φάση ενοποίησης τα τελευταία χρόνια. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες – Εθνική, Πειραιώς.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς περνά η Πανελλήνια Συνεταιριστική Τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες.

Τράπεζα της Ελλάδος και κυβέρνηση αποφάσισαν την εκκαθάρισή της με τη δημιουργία μια μεταβατικής τράπεζας (bridge bank) και την ταυτόχρονη πώλησή της, με τις καταθέσεις να διασφαλίζονται πλήρως.

Προσφορές κατέθεσαν η Πειραιώς και η Eurobank, με τον όμιλο του Μιχάλη Σάλλα να δίνει το μεγαλύτεροι τίμημα.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους και το υγιές χαρτοφυλάκιο, θα περάσουν στην good bank ενώ τα επισφαλή δάνεια θα καταλήξουν στην bad bank.

Με την κίνηση αυτή να «σπάσει στα δύο» η τράπεζα, διασφαλίζονται πλήρως οι καταθέσεις, στη μεταβατική τράπεζα θα περάσει το προσωπικό και το υγιές χαρτοφυλάκιο ενώ στην bad bank θα πάνε τα επισφαλή δάνεια.

H Πανελλήνια Συνεταιριστική Τράπεζα διαθέτει δίκτυο 26 καταστημάτων και περίπου 160 εργαζόμενους.

SHARE