“Οπλο” για υπουργούς η δουλειά του Γ.Σταθάκη στο ΥΠΕΝ

Βασικό επιχείρημα στην κυβερνητική ρητορική είναι το έργο που έχει γίνει στα θέματα χωροταξίας στη χώρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΙΤΣΙΟΡΛΑς CAPITAL Δεν είναι τυχαίες οι χτεσινές τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλα στο συνέδριο Capital + Vision. Πέρα από την όποια “συναδελφική αλληλεγγύη” εσχάτως όλα τα κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιούν το τι έχει γίνει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και  Ενέργειας (ΥΠΕΝ)  για να αντλήσουν επιχειρήματα στήριξης του κυβερνητικού έργου.

Αναφερόμενος, έτσι,  στις επενδύσεις ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε με έμφαση ότι ειδικά σε κάποιους τομείς έχουν γίνει πολλά, μένουν όμως να γίνουν περισσότερα.

«Όλοι συμφωνούμε ότι κεντρικό ζήτημα για τη χώρα μας είναι οι επενδύσεις. Τα τελευταία χρόνια και επενδύσεις έχουμε και επενδυτικό ενδιαφέρον έχουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν σημειώσει ρεκόρ, ωστόσο συνεχίζουμε να είμαστε χαμηλά. Πρόκειται για διαχρονικό πρόβλημα. Οι επενδύσεις δεν μπορούν να έρθουν στο βαθμό που θέλουμε εάν δεν λύσουμε χρόνια και δομικά προβλήματα. Τα προβλήματα σε αυτό τον τομέα είναι δεκαετιών, είναι αλλεπάλληλες στρώσεις νομοθετημάτων, ρυθμίσεων» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και στάθηκε ειδικά σε θέματα χωροταξίας και χρήσεων γης.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια  αξιοσημείωτη πρόοδος. Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι της χωροταξίας, όπου έχει γίνει μια τεράστια δουλειά.

Έχει γίνει μια τεράστια δουλειά στο Κτηματολόγιο στους δασικούς χάρτες (μόνο το 1% ηταν των δασών καταγεγραμμένο ) με το τέλος του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί. Όλα αυτά είναι ένα υπόστρωμα γιατί εκεί προσκρούουν άπειρες επενδύσεις» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.

SHARE