“Εύγε” για Eurogroup – Σκόπια είπε η Μέι στον Α.Τσίπρα

 

Η Τερέζα Μέι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία του Eurogroup και εκείνη με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, υποδεχόμενη τον Ελληνα ομόλογό της στη Downing Street.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Λονδίνο, ενώ- στον διάλογο που είχαν πριν από τη συνάντηση- αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μεταναστευτικό ζήτημα και αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα, λόγω του τέλους του προγράμματος που επισφραγίστηκε με την απόφαση του Eurogroup. Υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τον ρόλο που διαδραματίζει η Βρετανία ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, και σημείωσε ότι τώρα οι δυο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε μεγάλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση του λαού της για Brexit.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσίπρας: Υπάρχει προοπτική στενότερης συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

«Είχα την ευκαιρία να έχω μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση.

Είναι μία συνάντηση που έγινε σε ένα εξαιρετικό μομέντουμ για την Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας μετά και από την ιστορική απόφαση του Eurogroup και την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος και την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, που το καθιστά βιώσιμο και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας.

Ζήτημα γλυπτών του Παρθενώνα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως έθεσε στην κ.Μέι το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην πατρίδα τους τονίζοντας ότι η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα, εκεί που οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν μία μεγάλη πνοή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

SHARE