“Ελβετική” υποθήκη και δάνειο για τη βίλα Δ. Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες – “Έμειναν παγωτό” τράπεζες και πιστωτές

 

Την ώρα που οι πιστωτές της Folli Follie προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να διασφαλίσουν τα δάνεια τους προς την εταιρεία, μια άλλη, μη τραπεζική, εταιρεία με έδρα την Ελβετία δάνειζε στον κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσο 36,45 εκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα προσημείωνε μεγάλης αξίας ακίνητά του στις Σπέτσες, παρεμποδίζοντας έτσι τους υπόλοιπους πιστωτές να εγείρουν αξιώσεις σε αυτά.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή,  στις 30 Μαΐου, δηλαδή τέσσερις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie, το Ειρηνοδικείο Αθηνών αποφάσισε κατόπιν αιτήσεων των δυο πλευρών να εγγραφεί προσημείωση υποθήκης στο υποθηκοφυλακείο Σπετσών επί ακινήτων συμφερόντων του ζεύγους Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες συνολικού ύψους 36,45 εκατομμυρίων ευρώ.

Την προσημείωση αιτήθηκαν από το Ειρηνοδικείο την ίδια μέρα (30/5/2018) η εταιρεία Petrus AG με έδρα την Βασιλεία της Ελβετίας, επικαλούμενη δανειακή σύμβαση του ιδίου ύψους (36,45 εκατ. ευρώ) μεταξύ αυτής και του Δημήτρη Γ. Κουτσολιούτσου.

Αυτό σημαίνει, γράφει η εφημερίδα πως η Petrus AG έχει πρώτη το δικαίωμα να πάρει τα ακίνητα αυτά και άλλοι πιστωτές της Folli Follie συμφερόντων του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου ή πρόσωπα νομικά ή φυσικά έχοντας νόμιμο συμφέρον δεν μπορούν να τα διεκδικήσουν πλέον εύκολα.

Εκτός εάν αποδείξουν καταδολίευση στην εγγραφή της πρώτης υποθήκης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΖΕΥΓΟς ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥΝα σημειωθεί πως η δια του Ειρηνοδικείου διαδικασία εγγραφής προσημείωσης είναι συναινετική ήτοι τεκμαίρεται πως ο κ Δ. Κουτσολιούτσος και η κα Αικατερίνη Κουτσολιούτσου συναίνεσαν.

Στην δανειακή σύμβαση αναφέρεται πως το δάνειο των 36,45 εκατομμυρίων έλαβε προσωπικά ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενώ η σύζυγος του είναι εγγυήτρια του δανείου.

Ωστόσο δεν αφορούσε παλαιές υποχρεώσεις αλλά συνάφθηκε μόλις εννέα μέρες νωρίτερα από την αίτηση στο Ειρηνοδικείο και δυο εβδομάδες μετά την 4 Μαΐου, οπότε και γνωστοποιήθηκαν καταγγελίες περί παραποιημένων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2017 από το hedge fund QCM.

Είναι απορίας άξιον, σημειώνει η εφημερίδα, πως η Petrus AG, μια εταιρεία που ιδρύθηκε στις 27 Μαρτίου του 2017 και έχει καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ελβετικά φράγκα, αποφάσισε να δανείσει ένα τόσο μεγάλο ποσό σε ένα επιχειρηματία που βρισκόταν στο επίκεντρο μιας θυελλώδους υπόθεσης η οποία είχε ως αποτέλεσμα όλοι οι υπόλοιποι πιστωτές να αίρουν την εμπιστοσύνη τους και να κινηθούν νομικά.

SHARE