Προκαλεί η Τουρκία με Ερντογάν και Ίμια – Η απάντηση της Αθήνας

Μετά το πρωινό επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό να διεμβολίζει πλοίο του λιμενικού σώματος προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές ο Τούρκος πρόεδρος έριξε και άλλο λάδι στη φωτία κλιμακώνοντας την ένταση.

Ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του είπε: «Δεν διαφεύγουν της προσοχής μας οι έρευνες για φυσικό αέριο ανοικτά των ακτών της Κύπρου και οι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν τη λάθος κίνηση. Οι δυνάμεις μας παρακολουθούν με την εντολή να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση όταν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην περιοχή».

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσωπου ο οποιος τόνισε:  « ή ελληνική κυβέρνηση έχει πει πάρα πολλές φορές ότι με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»

Kυβερνητική πηγή: «Οι Τούρκοι ήθελαν να βουλιάξουν το πλοίο του Λιμενικού στα Ίμια»

Ήταν μια εν ψυχρώ προσπάθεια των Τούρκων να βουλιάξουν το ελληνικό πλοίο. Δεν ήταν μια απλή παρενόχληση ή παρεμπόδιση του πλοίου του Λιμενικού που περιπολούσε στα Ίμια σαν το επεισόδιο με την κανονιοφόρο Νικηφόρος» σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή

«Αν δεν έκανα ελιγμό θα με βούλιαζαν» φέρεται να είπε κατά πληροφορίες ο κυβερνήτης του πλοίου του Λιμενικού. «Χρειάζεται ψυχραιμία» σημείωσε αρμόδια κυβερνητική πηγή  και τόνισε ότι τα πλοία του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού είναι εκεί και δεν εγκαταλείπουν τη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

 

Απειλές Ερντογάν: Μην κάνετε λάθος κινήσεις σε Κύπρο και βραχονησίδες

 

Φωτογραφία από το σκάφος του Λιμενικού που χτύπησαν οι Τούρκοι στα Ίμια

Τζανακόπουλος: Μας προβληματίζει η συμπεριφορά της Τουρκίας

 

SHARE