ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ο Α.Τσίπρας αποφασίζει – Τα ονόματα, το παρασκήνιο

 ÁÈÇÍÁ-ÐÑÏÅÄÑÉÊÏ ÌÅÃÁÑÏ// ÅÕÆÙÍÁÓ.(EUROKINISSI-ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)Ο Α.Τσίπρας θα αποδείξει σήμερα κατά πόσο κυβερνά μόνος ή …με τις συνιστώσες. Ανοικτά  όλα τα ενδεχόμενα για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αναμένεται να προτείνει σήμερα  ο Πρωθυπουργός,  δεδομένης της αντίδρασης της Αριστερής Πλατφόρμας στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου που είχε επιλεγεί αρχικά.

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι, πλην Αβραμόπουλου, είναι αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία πρότεινε ο Πάνος Καμμένος, του Προκόπη Παυλόπουλου, από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, της Ιωάννας Καρυστιάνη και του Μανώλη Δρεττάκη από το χώρο της Αριστεράς.

H Aριστερή πλατφόρμα και ο Π.Λαφαζάνης “ανέτρεψαν” την προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα μέσω διαγγέλματος. Ο Αβραμόπουλος …περιμένει στο ακουστικό του.

 

Ποιοι ζητούν Πρόεδρο από την Αριστερά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας τόνισε ότι «η καλύτερη επιλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι εκείνη που εκφράζει το αίσθημα του ελληνικού λαού και τη στροφή του -με την ψήφο του- προς την Αριστερή κυβέρνηση».

«Θα ήθελα να είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά να ενώνει τον ελληνικό λαό με τη σοβαρότητά του, την σεμνότητά του και μια συνεπή στάση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την Αριστερά, προτιμά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Αλέκος Καλύβης, όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM». «Καταρχάς, από κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει ακουστεί όνομα Προέδρου. Από κει και πέρα, όσον αφορά το θέμα των προσώπων, εγώ έχω καταθέσει τη γνώμη μου, ότι η ανάγκη είναι να βρούμε πρόσωπο από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς» σημείωσε.

Υπέρ ενός ΠτΔ ο οποίος θα προέρχεται από τη Αριστερά, τάσσεται ο ευρωβουλευτής, Μανώλης Γλέζος καθώς και ο βουλευτής Α.Μητρόπουλος.

 

“Μην βιάζεστε αύριο συνεδριάζει η ΚΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για να αποφασίσει για υποψήφιο πρόεδρο Δημοκρατίας. Ότι είπαμε προεκλογικά ισχύει”, έγραψε ο κ. Καμμένος…

 

SHARE