Πρόεδρος στον ΕΦΕΤ ο Πολυχρόνης Πολυχρονίου

Ενέκρινε η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την τοποθέτηση του Πολυχρόνη Πολυχρονίου στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και του Διονυσίου Βλάχου στη θέση του αντιπροέδρου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, ανέφερε ότι ο ΕΦΕΤ αποτελεί τον βασικό φορέα ελέγχου των τροφίμων και  θα δοθεί προτεραιότητα στην προστασία του καταναλωτή και στην φήμη των ελληνικών προϊόντων, με συντονισμένους ελέγχους.

Ο κ. Π. Πολυχρονίου επισήμανε ότι μέριμνα του ΕΦΕΤ θα είναι πιο στοχευμένοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι, αλλά και η ενίσχυση του ποιοτικού ελέγχου στις επιχειρήσεις. Παράλληλα τόνισε ότι χρειάζεται και σωστή ενημέρωση των καταναλωτών.

Ο κ. Δ. Βλάχος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αποστολής του ΕΦΕΤ τόσο για τα τρόφιμα όσο και για την παραπλανητική διαφήμιση που μπορεί να βλάψει τους καταναλωτές.

Ερωτήματα για υποστελέχωση του ΕΦΕΤ από το 2016 έως σήμερα, πολυδιάσπαση και έλλειψη χρηματοδότησης, έθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Ένωσης Κεντρώων και του ΚΚΕ, που έκανε λόγο για επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ελέγχων.

Απαντώντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, σημείωσε ότι υπάρχει αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων στον τομέα των ελέγχων και πρόσθεσε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει αλλαγή οργανογραμμάτων.

Όσον αφορά στο ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ, ενημέρωσε την επιτροπή ότι υπάρχει συνεννόηση για προκήρυξη και πρόσληψη 180 επιστημόνων, ενώ θα υπάρξει και συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Εσωτερικών για αύξηση του προσωπικού.

SHARE