Πολυτεχνείο 2018: Μπάχαλο με συλλήψεις, μολότοφ, επεισόδια

Πολυτεχνείο 2018. Άλλη μία επέτειος, η 45η, που καθώς όσο περνάνε τα χρόνια “θολώνουν” τα μηνύματα του 1973, σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια σε Αθήνα (Εξάρχεια), Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Το σκηνικό, ίδιο σε κάθε πόλη: Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου- λάμψης.

Η αστυνομία στην Αθήνα προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.

Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Οι καταστροφές στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο είναι μεγάλες.

Επεισόδια στα ΕξάρχειαΝεαρά άτομα πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και μέσα από κτίριο του Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα επεισόδια σημειώνονται στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού.

Τα άτομα αυτά έχουν στήσει οδοφράγματα και πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων που κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ειδικό όχημα της ελληνικής αστυνομίας, μια …αύρα από το παρελθόν,  έκανε ρίψεις νερού επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 19 συλλήψεις

ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όταν μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα επί της οδού Εγνατία και έβαλαν φωτιές. Με “ορμητήριο” την Πολυτεχνική Σχολή πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο τμήμα της Εγνατίας από την βόρεια πύλη της ΔΕΘ. Η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Οι καπνοί και τα χημικά έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός σώζει συνάδελφό του από τις μολότοφ

 

SHARE