“Πολιτικός” -εκδοτικός πόλεμος για το ναρκόπλοιο Noor 1 – Η εισαγγελέας Ε. Τζίβα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου – Οργισμένη απάντηση κατά κυβέρνησης του Β. Μαρινάκη

 

Με επίθεση “στους συγκυβερνήτες της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος, σε συγκεκεριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και δημοσιογράφους με βαρύ «μητρώο” και σε λειτουργούς  της δικαιοσύνης, που επιθυμούν να είναι αρεστοί “, απάντησε μετά τα μεσάνυχτα χθές, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης στην ποινική δίωξη που του ασκήθηκε  από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα για το ναρκόπλοιο Νoor 1.

H ποινική δίωξη αφορά σε αδικήματα όπως χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, λαθρεμπορία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε μείζον γεγονός  σε πολιτικό και εκδοτικό επίπεδο, δεδομένων των προσωπικών σχέσεων του κ.Μαρινάκη και των ΜΜΕ που έχει στην κατοχή του άμεσα ή έμμεσα. 

Αποτελεί επίσης μείζον γεγονός σε αθλητικό (ποδοσφαιρικό κυρίως) επίπεδο, δεδομένου ότι ο κ.Μαρινάκης είναι ο αγαπημένος Πρόεδρος των φιλάθλων του Ολυμπιακού και “απέναντί του” έχει άλλους μεγάλους Προέδρους ομάδων, οι οποίοι, μέσω εφημερίδων που ελέγχουν, κυρίως έμμεσα, είχαν πάντα τα τελευταία χρόνια πρωτοσέλιδες τις δικαστικές διαμάχες – ίντριγκες της υπόθεσης Noor 1. 

Σημειώνεται ότι μεγάλα ΜΜΕ, ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ άμεσα την είδηση της ποινικής δίωξης και προχώρησαν στη δημοσίευση ΜΕΤΑ την απάντηση του κ.Μαρινάκη.

Η δήλωση του κ. Μαρινάκη

«Η εναντίον μου δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Το σχέδιο είχε από καιρό αποκαλυφθεί. Και δεν είναι απλώς ένα σχέδιο προκλητικό και αποκρουστικό, αλλά κυριολεκτικώς εγκληματικό. Το κράτος δικαίου καταλύεται και η δημοκρατία υπονομεύεται.

Δεν είχα ποτέ και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις για τις οποίες πρόκειται να διενεργηθεί ανακριτική έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα είναι η επιβεβαίωση της αθωότητάς μου. Δεν υπάρχει εις βάρος μου ούτε το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο και η εναντίον μου ενέργεια είναι αυθαίρετη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα στελέχη της συγκυβέρνησης, με επίμονο τρόπο, με έχουν στοχοποιήσει και σταθερά προαναγγέλλουν τις δικαστικές ενέργειες.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον μου, χειραγωγούν και χρησιμοποιούν συγκεκεριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και δημοσιογράφους με βαρύ «μητρώο», για να προκαλέσουν ή να εκβιάσουν δικαστικές εξελίξεις. Στο ίδιο αποκρουστικό σχέδιο και προανακριτικοί υπάλληλοι, που συστηματικά καταπιέζουν και επίμονα «πολιορκούν» κατάδικο, στον οποίο υπόσχονται μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα και αποφυλάκιση, προκειμένου να με ενοχοποιήσει, λέγοντας τερατώδη ψέματα.

Δυστυχώς τις επιδιώξεις αυτές προθυμοποιήθηκαν να εξυπηρετήσουν και συγκεκριμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που επιθυμούν να είναι αρεστοί στην κυβέρνηση.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί περίτρανα στους Έλληνες πολίτες ποιοί είναι οι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας: Οι συγκυβερνήτες της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό λαό από τα αδιέξοδα στα οποία τον έχουν οδηγήσει, με την ελπίδα φίμωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής. Ας είναι βέβαιοι οι σκευωροί ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, να συνθηκολογήσω και να υποκύψω, όπως νομίζουν και επιδιώκουν».

 

ΧΘΕΣ. ΣΤΟ BANKWARS

Ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor 1

 

SHARE