Πολιτική κηδεία του σκανδάλου Novartis στη Βουλή – Αντιπολίτευση: Σκευωρία, παρακράτος στη Δικαιοσύνη – Τσίπρας: Ξεριζώνουμε τις πρακτικές της διαφθοράς

Στη Βουλή, ενταφιάστηκε την Παρασκευή πολιτικά το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είπαν το…ποίημά τους σε όσους εξακολουθούν να τους παρακολουθούν στα επικοινωνιακά τερτίπια  και επανέφεραν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, η οποία, υποτίθεται, συνεχίζει να ψάχνει για μίζες εντός και εκτός Ελλάδος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην Χρυσής Αυγής, που έμεινε για να ψηφίσει με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις 10 κάλπες, αποχώρησαν, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι έστησε σκευωρία εναντίον πολιτικών προσώπων με παρακράτος στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, δια στόματος Πρωθυπουργού, επέμεινε στην άποψη πως ξεριζώνει τη διαφθορά και την διαπλοκή, ώστε να υπάρξουν θεσμικές  θεσμικές εγγυήσεις για την ανάπτυξη.

Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ

Τσίπρας: Κενή περιεχομένου η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα αν δεν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη στο όνομα των θυσιών, του ελληνικού λαού, διότι οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν πολύ ακριβά τις αμαρτίες του παρελθόντος, αμαρτίες που δεν ήταν δικές τους, αμαρτίες που δεν προέκυψαν τυχαία, αμαρτίες για τις οποίες κάποιος πρέπει να φέρει την ευθύνη».

«Όλοι μας γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι, καταχράστηκαν την εξουσία τους. Επέλεξαν απολύτως συνειδητά να εκμεταλλευτούν την εξουσία τους για ιδιοτελείς σκοπούς. Έτσι δημιουργήθηκε ένα τερατώδες σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που συνέβαλε καθοριστικά στη χρεοκοπία της χώρας και τελικά, το μάρμαρο το πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι αποκλεισμένοι από αυτό το σύστημα εξουσίας», τόνισε και συνέχισε:

«Είναι ευθύνη κάθε πολίτη αυτής της χώρας να μην υποθηκευτεί η νέα εποχή της πατρίδας μας, να μην τεθεί σε διακινδύνευση η μεγάλη προσπάθεια να οικοδομήσουμε το μέλλον σε νέες στέρεες βάσεις και ο μόνος τρόπος για να περάσουμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης, ο μόνος τρόπος να οικοδομήσουμε ένα νέο παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο είναι να ξεριζώσουμε τις πρακτικές της διαφθοράς».

Τόνισε την ανάγκη να δημιουργήσουμε θεσμικές εγγυήσεις προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, διότι, όπως είπε, «η διαφθορά, οι έκνομες πρακτικές, οι καταχρήσεις εξουσίας, ο θεσμικός και ηθικός εκφυλισμός τόσο της πολιτικής εξουσίας όσο και της δημόσιας διοίκησης είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ανάπτυξη. Αποτρέπει επενδύσεις ευνοώντας τους ημέτερους, δημιουργεί κλίμα απογοήτευσης και στασιμότητας, τρέφει φατρίες που λυμαίνονται την οικονομική και πολιτική ζωή».

Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μητσοτάκης: Πολιτική σκευωρία με ενορχηστρωτή τον κ. Τσίπρα | in.gr

Για πολιτική σκευωρία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι επιχείρησε να μετατρέψει ένα υπαρκτό επιχειρηματικό και οικονομικό σκάνδαλο σε πολιτικό.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με βάση καταθέσεις άφαντων μαρτύρων στοχοποιήθηκαν και συκοφαντήθηκαν δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο ευρωπαίος επίτροπος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και έξι πρώην υπουργοί. «Και για 2η φορά, ο κ. Τσίπρας, ο ενορχηστρωτής αυτής της σκευωρίας, δεν είχε το θάρρος να τους ακούσει. Επέλεξε να κρυφτεί στο γραφείο του» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα προβλέψει ότι αυτή η στημένη υπόθεση θα καταλήξει σε φιάσκο. Σήμερα δικαιωνόμαστε πλήρως» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παραδέχεται στο πόρισμά της ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για κανένα πολιτικό πρόσωπο.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πέτυχε το σκοπό της, που ήταν να συκωφαντηθούν πρόσωπα και να δημιουργηθούν εντυπώσεις. «Δεν προέκυψε κανένα αδίκημα σχετικό με δωροδοκία, δωροληψία και απιστία. Κάνατε λάστιχο την αρμοδιότητα της Επιτροπής για την απιστία. Στη Βουλή τη συμπεριέλαβατε στο κατηγορητήριο, ενώ στην Επιτροπή επικαλεστήκατε αναρμοδιότητα όταν διαπίστωσατε ότι αφορούσε και στον κ. Κουρουμπλή» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε. Έστειλε την υπόθεση στη Βουλή με το άρθρο 86 του Συντάγματος, αλλά η Επιτροπή, αρνήθηκε την εφαρμογή του ίδιου άρθρου γιατί προβλέπει, λένε, την εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως η διαδικασία «αφήνει πίσω της την οσμή ενός παρακράτους».

«Αν ήθελαν πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης τι τους εμπόδιζε να ελέγξουν τις τυχόν αξιόποινες πράξεις και μετά να αποφασιστεί ή όχι η παραγραφή τους; Η απάντηση είναι απλή: Αν διερευνούσαν πραγματικά την υπόθεση θα αποκαλυπτόταν η σκευωρία που έστησαν με τους τρεις κουκουλοφόρους» συμπλήρωσε.

«Γίνατε μέσα σε μόλις τρία χρόνια ένα καθεστωτικό σύστημα εξουσίας χωρίς κανένα ηθικό φραγμό. Σαν το οξύ διαβρώνετε σταγόνα σταγόνα τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Προσπαθείτε κάθε μέρα να κάνετε πράξη την ασύλληπτη ρήση σας «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η ΝΔ δεν θα λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

«Δεν προτιθέμεθα να συμμετέχουμε σε μια ψηφοφορία φιάσκο με δέκα κάλπες ντροπής. Αυτή την άθλια μεθόδευση αρνούμαστε να τη νομιμοποιήσουμε. Μείνετε εσείς να ψηφίσετε με τη Χρυσή Αυγή και τον κ. Καμμένο, που δεν εμφανίστηκε καθόλου στη σημερινή διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα οικονομικά ζητήματα της χώρας, όπως η διαφημιζόμενη «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια. «Κάποτε ζητούσατε χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο. Μετά από τρεισήμισι χρόνια του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου στην εξουσία το συνονθύλευμα που μας κυβερνά οδηγεί τη χώρα σε ένα ακόμη μνημόνιο χωρίς, αυτήν τη φορά, χρηματοδότηση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τη διάλυση της μεσαίας τάξης.

«Δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα που σέρνεται μέσα σε μια παρατεταμένη μιζέρια, αδυνατώντας να ακολουθήσει την σύγχρονη εποχή. Χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο παρά ποτέ την ενότητα του έθνους σε ένα κοινό όραμα εθνικής αναγέννησης» ανέφερε καταλήγοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές.

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

232323

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε στην ομιλία της στην Βουλή ότι «σήμερα εδώ ρίχνει αυλαία μια κακο-στημένη κι εν τέλει κακο-παιγμένη παράσταση. Ένα πραγματικό πολιτικό φιάσκο.Μια κατασκευασμένη ιστορία, στηριγμένη πάνω σε ένα πραγματικό σκάνδαλο. Μια προσπάθεια κατασκευής γεγονότων και ενόχων, μέσω πρόθυμων πλην ανώνυμων μαρτύρων και βολικών παραδοχών. Μια κοινοβουλευτική παρωδία, με ένα ταιριαστό, άδοξο τέλος.

Μίλησε για πόρισμα της πλειοψηφίας το οποίο συνιστά ομολογία της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. «Αφήστε τα παιχνίδια με τους θεσμούς, σταματήστε να προσβάλετε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ο σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών είναι όρος περιφρούρησης της Δημοκρατίας μας», είπε η κ. Γεννηματά .

«Αν είχατε στοιχειώδες αίσθημα πολιτικής ευθύνης θα προκηρύσσατε εκλογές για να επιλέξει ο Ελληνικός λαός ποιον θέλει να είναι στο τιμόνι της χώρας για να την οδηγήσει στην πραγματική, ασφαλή και βιώσιμη έξοδο από την κρίση», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καταφεύγει στη συνωμοσιολογία, τα δήθεν «μαύρα μέτωπα», την επιχείρηση εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, την εύκολη καταδίκη ανθρώπων και συνειδήσεων για να καλύψει την αποτυχία της.

Για την ουσία της υπόθεσης η κ. Γεννηματά μίλησε για υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο ζητώντας να πέσει παντού φως ζητώντας πλήρη διαφάνεια και να αποδοθούν ευθύνες, εκεί που πραγματικά ανήκουν.

«Ναι, λοιπόν, εμείς ζητήσαμε και απαιτήσαμε να λάμψει η αλήθεια, να διαλευκανθεί η υπόθεση. Με τον συνταγματικά επιβεβλημένο τρόπο. Με σεβασμό στη λειτουργία των θεσμών: της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου. Όχι με προγραφές, όχι με συνοπτικές εκτελέσεις. Όχι με fake επιτροπές για το θεαθήναι. Αρνηθήκατε την ουσιαστική έρευνα. Ανοίξατε τον φάκελο της υπόθεσης, για να κάνετε γκρίζα προπαγάνδα και για να έχετε πηχυαίους τίτλους στον κίτρινο τύπο της συγκυβέρνησης. Δεν θέλατε την αποκάλυψη της αλήθειας. Αρνηθήκατε να καλέσετε μάρτυρες. Πήγατε να στήσετε δίκες άλλων εποχών και σας βγήκε πολιτική επιθεώρηση», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και έκλεισε την ομιλία της λέγοντας:

«Σε αυτό το βρόμικο παιχνίδι σκιών, που εσείς στήσατε, θα είστε απελπιστικά μόνοι. Η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποχωρεί. Καλή σας νύχτα κ. Τσίπρα».

ΤΟ ΚΚΕ

ΚΚΕ-Κουτσούμπας: Επικοινωνιακά παιχνίδια, μνημείο εκφυλισμού το πόρισμα Novartis

 

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Θεοδωράκης για Novartis: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου | in.gr

«Με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ η Προανακριτική δεν προέβη σε καμία ανακριτική πράξη και δεν θέλησε να διερευνήσει στο ελάχιστο αν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα διέπραξαν όσα λένε οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Κρύψατε τους τρεις μάρτυρες και αρνηθήκατε κάθε είδους εξέτασης» είπε για να προσθέσει ότι οι πολίτες θέλουν στοιχεία και αποδείξεις για σκάνδαλα. «Με αυτά κρίνουν και όχι με αφορισμούς. Το αφήγημα περί ηθικής των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και ότι οι άλλοι είναι ανήθικοι είναι αστείο».

«Όλοι θα μιλήσουν για μια καλοπαιγμένη παράσταση, για μια διαδικασία-παρωδία. Eίναι μια προσβλητική διαλυτική διαδικασία που δημιουργεί πρόβλημα στις ρίζες του κοινοβουλευτισμού μας. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν όλοι για την εικόνα σήμερα της Βουλής και ας αναρωτηθούμε πού οδηγούμαστε. Εμείς πάντως σ’ αυτή την πορεία δεν θα είμαστε παρόντες». Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι το έργο της προανακριτικής ήταν εξαρχής υπονομευμένο, και θα καταγραφεί ως το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι είναι φανερό ότι αυτή η προανακριτική επιτροπή είναι μια προανακριτική-ντεκόρ, ένα​ ​«σκηνικό, για να βγάλουν κάποιοι βουλευτές​ φωτογραφίες για τα προεκλογικά τους φυλλάδια. Με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η προανακριτική Επιτροπή δεν προέβη, σε καμία ανακριτική πράξη​ για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Δεν θέλησε να ψάξει,​ έστω και στο ελάχιστο, αν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα,​ ​δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί διέπραξαν όσα λένε οι τρεις «προστατευόμενοι μάρτυρες» και όσα διασπείρουν όλους αυτούς τους μήνες υπουργοί και τα παπαγαλάκια τους. Κρύψατε τους τρεις μάρτυρες. Αρνηθήκατε κάθε είδους εξέτασής​ ​τους.​ Δεν καλέσατε καν το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, τον κ.Φρουζή» ανέφερε απευθυνόμενος προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τη κυβέρνηση, ότι με πολύ άγαρμπη προσπάθεια επιχειρεί να απαλλάξει τους φίλους της και να καταδικάσει εκ προοιμίου τους αντιπάλους της, ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

«Οι πολίτες θέλουν – και θα ήθελαν – στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια. Με βάση αυτά να κρίνουν. Και όχι με αφορισμούς και ηθικές διακηρύξεις.​ ​Γιατί εκτός των άλλων το αφήγημα ‘ηθικοί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και ανήθικοι όλοι οι άλλοι’ είναι αστείο» ανέφερε. Παράλληλα, διαπίστωσε πως υφίσταται «σύστημα εξάρτησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.​ Δικαστές που ήταν αρεστοί σε υπουργούς και συγκυβερνήτες εκτοξεύονται στην επετηρίδα και άλλοι που είναι ανεξάρτητοι, περιθωριοποιούνται. Έτσι προσπαθείτε να μετατρέψετε τη Δικαιοσύνη​ σε πολιτικό όπλο».

«Εμείς θα επιμείνουμε: Να κόψουμε τους δεσμούς της πολιτικής εξουσίας με τη Δικαιοσύνη» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σε ό,τι αφορά τα αδικήματα πολιτικών προσώπων, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι πρέπει να μην υπάρχει σύντομη παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών, να σταματήσει η ασυλία τους. «Πρέπει, δηλαδή, να αλλάξουμε το Σύνταγμα για να μην αποφαίνονται οι ίδιοι οι πολιτικοί για την αθωότητα τους, ή για την ενοχή των αντιπάλων τους», είπε σχετικά.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πρότασή του Ποταμιού, να διεκδικήσει αποζημίωση η κυβέρνηση από τη Novartis. «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα το κάνει. Το κάνατε; Για να μας εμπιστευθεί η κοινωνία απαιτούνται τομές​», σημείωσε

Ο ΒΑΣ.ΛΕΒΕΝΤΗΣ

leventis

Θλιβερή στιγμή του κοινοβουλίου, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τη στιγμή που συνέρχεται το κοινοβούλιο με παραπομπή βουλευτών, τέως υπουργών και πρωθυπουργών, τονίζοντας επίσης ότι « καλό θα ήταν στην καριέρα όλων τέτοιες στιγμές να μην υπάρχουν».

Ο κ. Λεβέντης είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι «θα έπραττε σωστά αν είχε επαρκή στοιχεία» στην ιστορία της Novartis ωστόσο σημείωσε ότι τα στοιχεία όχι μόνο δεν ήταν επαρκή αλλά ήταν και ατεκμηρίωτα.

Ο Βασίλης Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά: « Πριν γίνει η παραπομπή έπρεπε να δεθεί η υπόθεση. Η Βουλή έσφαλε που χωρίς να δεθεί η υπόθεση παραπέμπει» και επανέλαβε την πρότασή του «να υπάρξει διακομματικός έλεγχος, παρουσία δικαστικού λειτουργού για προμήθειες» την οποία, όπως ανέφερε, ουδείς θέλει να υιοθετήσει.

Στο σημείο αυτό ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε «Σε τι διαφέρει η κυβέρνηση Τσίπρα από την κυβέρνηση Σαμαρά; Μόνος του διαθέτει τα έργα όπως οι προηγούμενοι. Δεν υπάρχει έλεγχος».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΝΤΟΝΗΣ NOVARTIS βουλη

Επειδή πίστευαν ότι η Επιτροπή, θα οδηγείτο σε μια άποψη παραγραφής, γι’ αυτό τόσον καιρό δεν έλεγαν τίποτα. Σήμερα που διαπιστώνουν ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, έρχονται με επιθετικό ύφος, με απειλές και με εκφράσεις τρομοκράτησης λες και δεν ξέρουν ότι η Αριστερά δεν καταλαβαίνει από τρομοκράτηση».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχολιάζοντας τη στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης και των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Όπως είπε ο κ. Κοντονής, η Επιτροπή αποφάσισε ορθά και η πορεία, η οποία ακολουθήθηκε, ήταν κοινοβουλευτικά ορθή με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Ανέφερε επίσης ότι αντιλαμβάνονται πλέον οι εμπλεκόμενοι ότι δεν θα βρεθούν σε μια προανακριτική «όπου θα λένε διάφορα φαιδρά περί πολιτικών διώξεων» αλλά θα βρεθούν απέναντι στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους οποίους, όπως έχουν πει, έχουν αμέριστη εμπιστοσύνη. «Η διαδικασία βρίσκεται πλέον ενώπιον της αμερόληπτης δικαιοσύνης η οποία θα επιληφθεί» προσέθεσε.

Εξάλλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στην εισαγγελική διάταξη κατά την οποία τέθηκαν στο αρχείο οι μηνύσεις των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου κατά εισαγγελικών λειτουργών και σχολίασε ότι «οι λεονταρισμοί έχουν κοντά ποδάρια». Ο κ. Κοντονής, εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι «οι κύριοι αυτοί προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις ότι δεν μήνυσαν εισαγγελικούς λειτουργούς» και σημείωσε: «Αν αυτό δεν λέγεται πολιτική θρασυδειλία πρώτου βαθμού τότε δεν υπάρχουν λέξεις που να το περιγράφουν». «Δηλαδή ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που επελήφθη της υπόθεσης αυτής και με διάταξή του έθεσε τις μηνύσεις αυτές στο αρχείο τρελάθηκε, τα επινόησε και έβγαλε διάταξη στα καλά καθούμενα;» διερωτήθηκε. Αναφερόμενος δε, στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικώς με τη διαβίβαση στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης της εισαγγελικής διάταξης, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο «για ατυχή έμπνευση» αφού – όπως ανέφερε – τη διαβίβαση στον πρόεδρο της Βουλής, με έγγραφό της, ζητεί η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, ώστε να συσχετιστεί με την εκκρεμούσα δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία επίσης μηνύονται.

Ακόμη ο κ. Κοντονής κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ «αν θέλει να στέκεται στο ύψος του αξιώματός του» να ανακαλέσει «το ακραίο και συκοφαντικό που είπε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δέκα ημέρες στα χέρια του το έγγραφο». Κατέθεσε τα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος διαβίβασε αμελητί στη Βουλή τη διάταξη που έφτασε στο υπουργείο στις 14 του μηνός, πρωτοκολλήθηκε στις 15 και όταν κινήθηκε η υπηρεσιακή διαδικασία ο ίδιος απλώς την υπέγραψε και τη διαβίβασε αμελητί.

Τέλος ο υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε πως είναι ανάγκη η αναθεώρηση του Συντάγματος στη βάση της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και η αλλαγή του άρθρου 86 και του νόμου περί ευθύνης υπουργών που εδράζεται σε αυτό και κατέληξε επισημαίνοντας πως η πρόταση για εκλογές τώρα, ακυρώνει την προσπάθεια εξυγίανσης, λόγος για τον οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν σε αυτό.

 Ο κ.ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Παπαγγελόπουλος είπε τον Σαμαρά “κουτσαβάκι”(!) αλλά έκανε όπισθεν πως η Novartis αφορά πολιτικoύς