Ο Α. Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης – Οριστικό το διαζύγιο με Καμμένο -Yπουργός Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το «διαζύγιό του» από τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο. Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία την Πέμπτη. Η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης παγώνει κάθε άλλη κοινοβουλευτική εργασία.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ

Τον Πάνο Καμμένο, ευχαρίστησε με δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τη συνεργασία των τεσσάρων χρόνων.
«Αυτά τα τέσσερα χρόνια με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά πράγματα. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια.Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για τη συμβολή του», ανέφερε.
Όπως είπε «ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Τον ευχαριστώ γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Σήμερα ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του και το έκανα δεκτό, και το ίδιο θα δεχτώ και από τα άλλα στελέχη».
Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας όπως είπε θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

“Επί 4 χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες και ήταν σε όλους γνωστές οι διαφορές μας. Αυτά τα χρόνια πετύχαμε πολλά. Βγάλαμε την χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και να ανοίξουμε το δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην πολιτική”.
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη συμβολή του. Ζήτησα από τον Π. Καμμένο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και θα ζητήσει να παραιτηθούν και τα άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ. Έκανα δεκτή την παραίτηση του και θα κάνω δεκτή οποιαδήποτε άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη μου”.
“Πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας η χώρα. Αυτό για μένα είναι ένας εθνικός στόχος. Μπροστά στο προφανές εθνικό όφελος και συμφέρον δεν θα δειλιάσω και δεν θα υπολογίσω πολιτικό κόστος. Ο νέος υπουργός Άμυνας θα είναι ο κ. Αποστολάκης. Δεν πρόκειται να θυσιάσω ούτε ένα λεπτό στην ασφάλεια και τη συνέχεια που έχουμε χαράξει”.
“Όπως πορεύτηκα με καθαρές κουβέντες θα πορευτώ και τώρα. Το Σύνταγμα μου δίνει την δυνατότητα να αφήσω ασαφές αν έχω την εμπιστοσύνη της Βουλής”.
“Έχουμε μπροστά πολύ σημαντικές προκλήσεις, τη στήριξη της κοινωνίας. Έχουμε μπροστά μας την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη στήριξη των αδύναμων, κρίσιμες παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας. Έχουμε μπροστά μας και θεσμικές τομές που επιτέλους πρέπει να ολοκληρωθεί η Συνταγματική αναθεώρηση. Έχουμε την μεγάλη πρωτοβουλία για τον εξοθρολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας κράτους.”
“Το Σύνταγμα μου δίνει την δυνατότητα. Όμως ποτέ δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς και έχω πάρει την απόφασή μου. Έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής και θα πάμε άμεσα για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή μου. Μπροστά στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές ώστε να ολοκληρωθεί η πορεία της κυβέρνησης”.
“Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Επαναλαμβάνω ότι το Σύνταγμα μου δίνει την δυνατότητα όταν τότε σύσσωμη η αντιπολίτευση με προέτρεπε να προχωρήσει χωρίς να είναι σαφές ότι έχω την εμπιστοσύνη της βουλής. Δεν θα το κάνω ούτε και τώρα.”

Τσίπρας – Καμμένος: Πολύς θόρυβος για το τίποτα! -Οι “151” υπάρχουν – Το μοναστήρι νά’ ναι καλά και από καλογέρους…

SHARE