Παραπολιτικά: Ετοιμάζονται να στοχοποιήσουν και τον Σημίτη για υποθέσεις διαφθοράς

 

Στην πρώτη φάση, µε τη δικογραφία της Novartis στοχοποιήθηκαν κεντρικά πρόσωπα από τον χώρο της Νέας ∆ηµοκρατίας, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαµαράς, αλλά και ο σηµερινός, ιδιαίτερα µαχητικός και αιχµηρά αντιπολιτευτικός αντιπρόεδρος του κόµµατος, Αδ. Γεωργιάδης.

Επίσης, το ιστορικό στέλεχος της Κεντροδεξιάς, σηµερινός επίτροπος στην Κοµισιόν, ∆. Αβραµόπουλος, αλλά και ο προερχόµενος από τον κύκλο των τραπεζιτών της εποχής Σηµίτη, στη συνέχεια υπουργός Οικονοµικών στην κυβέρνηση Σαµαρά και σηµερινός κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας.

Ακόµη, ο έχων διακριτές σχέσεις µε τη Ν.∆. και συγκεκριµένα µε την οικογένεια Μητσοτάκη, πρώην ανώτατος δικαστικός και υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Π. Πικραµµένος. Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα «στοχοποιήθηκαν» ο πρώην πρόεδρος του κόµµατος και συγκυβερνήτης του Αντ. Σαµαρά στη διακυβέρνηση εντός Μνηµονίων, Ευ. Βενιζέλος, και το ηγετικό στέλεχος της Κεντροαριστεράς Α. Λοβέρδος, που, όπως και ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά της Ν.∆., διατηρεί απολύτως µάχιµο και αιχµηρό προφίλ στην κριτική του κατά της κυβέρνησης.
Κρίσιµο πρόσωπο και εµβληµατικό, λόγω των όσων συνέβησαν και καθόρισαν την τύχη και τη συγκρότηση της χώρας εντός της ζώνης του ευρώ, αποτελεί ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σηµίτης για πολλούς η «ιερή αγελάδα» του εκσυγχρονισµού και του εξευρωπαϊσµού της χώρας. Σύµφωνα µε αξιόπιστες πληροφορίες, θα συµπληρώσει το «παζλ» των ανωτέρω πολιτικών προσωπικοτήτων και θα αποτελέσει, το αµέσως επόµενο διάστηµα, τον τρίτο πρωθυπουργό που θα στοχοποιηθεί µέσα από υποθέσεις διαφθοράς.

 

SHARE