ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Στο παρά ένα η μεταβίβαση των μετοχών από τον Αλαφούζο στο Pan Asian

UPD: Ραγδαίες  οι εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό της  ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς η «Pan Asian» βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ιστορικού ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Σύμφωνο εμπιστευτικότητας για τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων και υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισαν να υπογράψουν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Ταυλανδός επιχειρηματίας Παιρόζ Πιεγκμπονσαντ  στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΠΑΪΡΟΖ ΠΙΕΜΠΟΝΓΚΣΑΝΤ

«Ενα σημαντικό βήμα σημειώθηκε σήμερα στην κατεύθενυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. 


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ των κυρίων Ιωάννη Αλαφούζου και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ εκ μέρους της Pan Asia Investments SA., στο γραφείο του πρώτου, και στην οποίαν συμμετείχαν τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να καταστεί δυνατή η νομική κατοχύρωση των δύο πλευρών στην πορεία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας το οποίο σήμερα ανήκει στον κ. Ιωάννη Αλαφούζο προς τον αγοραστή Pan Asia Investments. 


2. Να οριστεί ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30η Ιουνίου 2018.

3. Στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών. 


4. Να δοθεί στην δημοσιότητα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμενα. 


Τα ανωτέρω, επισφραγίστηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) το οποίο περιλαμβάνει τις προθέσεις των δύο πλευρών, την εν λόγω συμφωνία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Το σύμφωνο υπέγραψαν οι κκ. Ιωάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και προβλέπει: 


α. Ξεκινά αμέσως από εξειδικευμένους τεχνοκράτες ο οικονομικός και νομικός έλεγχος 


β. Επιβεβαιώνονται απολύτως οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί 


γ. Η τελική συμφωνία θα υπόκειται στο Αγγλικό Δίκαιο. 


Τόσο ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος όσο και ο κ. Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η υπεύθυνη προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα και θα επισφραγιστεί με την τελική συμφωνία, θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα πιο αισιόδοξο και δυναμικό μέλλον.

 

Ποιος είναι ο Πιεμπονγκσάντ που εκπροσωπεί την «Pan Asia»

Το «Pan Asia Investements» έχει έδρα στην Ελβετία και εκπροσωπείται από τον Πάιρο Πιεγκπονσάντ, ο ο οποίος είναι Ταϊλανδός επιχειρηματίας, που διαθέτει τεράστια διαθέσιμα κεφάλαια.

Ο Πιεγκπονσάντ θεωρείται επιστήθιος φίλος με τον πασίγνωστο Ισραηλινό μάνατζερ, Πίνι Ζαχάβι, με τον οποίο άλλωστε συνεχίζει ατύπως τη συνεργασία του στη βελγική Μουσκρόν.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι είχε ενεργό εμπλοκή στο τεράστιο «deal» εξαγοράς της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και στην αγοραπωλησία της αγγλικής Ρέντινγκ, στην οποία άλλωστε ήταν ενεργό μέλος μέχρι πρότινος όταν παραχωρήθηκε το 75% από τους Ταϊλανδούς σε Κινέζους.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Από μέρα σε μέρα τα νέα για την εξαγορά από τον Ταυλανδό της Pan Asia

SHARE