Οι “ταύροι” πήραν ρεβάνς από τις “αρκούδες” – Εντυπωσιακή άνοδος στη Wall Street μετά το sell off της Δευτέρας

upd:Η Wall Street…δεν είπε την τελευταία της λέξη. Με μια εντυπωσιακή άνοδο και άλμα 1086 μονάδων στον Dow Jones, υπερκάλυψε το sell off της Δευτέρας, Παραμονής των Χριστουγέννων, όπου ο Dow μέτρησε απώλειες 653 μονάδων.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 22.878 μονάδες με κέρδη 4,98%. Η συγκεκριμένη ημερήσια άνοδος είναι για τον δείκτη η μεγαλύτερη στην ιστορία του (1.086 μονάδες).

Ο S&P ενισχύθηκε 4,96%, στις 2.467 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 5,84%, στις 6.554 μονάδες.

Παίρνει το αίμα της πίσω η Wall Street – Καλύπτει το sell off της Δευτέρας με μεγάλη άνοδο

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τέλος στην τετραήμερη πτώση βάζει σήμερα Τετάρτη η Wall Street, μετά το sell off της Δευτέρας, Παραμονής των Χριστουγέννων, όπου ο Dow μέτρησε απώλειες 653 μονάδων. Χθες, η Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω της αργίας των Χριστουγέννων.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 2,78% ή 604 μονάδες, ο S&P σημειώνει κέρδη της τάξης του 2,87% ή 67 μονάδων και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 3,7% ή 229 μονάδες περίπου.

Μεγάλη η άνοδος σε τεχνολογικές μετοχές Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet  αλλά και σε μετοχές εταιρειών λιανικού εμπορίου Walmart, Target, Macy’s λόγω των υψηλών πωλήσεων που ανακοίνωσαν έως τώρα στην εορταστική περίοδο.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Η πτώση της Δευτέρας αποδίδεται στη νέα επίθεση Τραμπ κατά της Fed για το θέμα της αύξησης των επιτοκίων:“Το μόνο πρόβλημα που έχει η οικονομία μας είναι η Fed”, αναφέρει στο μήνυμα του ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει: “δεν νιώθουν την αγορά, δεν καταλαβαίνουν τους απαραίτητους εμπορικούς πολέμους ή το ισχυρό δολάριο ή ακόμα και το κλείσιμο της κυβέρνησης από τους Δημοκρατικούς για τα σύνορα. Η Fed είναι σαν έναν δυνατό γκόλφερ που δεν μπορεί να σκοράρει γιατί δεν έχει το άγγιγμα”.
Επιβαρυντικό για το χρηματιστήριο και το γεγονός ότι η αμερικανική γερουσία διέκοψε προσωρινά τις συζητήσεις για την επίτευξη ενός συμβιβασμού, που θα έβαζε τέλος στη μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ και μετέθεσε τις διαπραγματεύσεις για μετά τα Χριστούγεννα.

 

Κόκκινη η Wall με “χορηγό” τον Τραμπ – 653 μονάδες έχασε ο Dow – Βύθιση πετρελαίου στα 42,53 δολ – Ανεβαίνει ο χρυσός

SHARE