ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – Συντηρητική κατάσχεση στη Folli Follie – Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία της διοίκησης

Προσωρινή διαταγή με την οποία επιβάλλεται «πάγωμα» κάθε μεταβολής στα περιουσιακά στοιχεία τόσο της Folli Follieόσο και των πέντε μελών του διοικητικού της συμβουλίου επέβαλε με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε κατατεθεί από τρεις επενδυτές και μία εταιρεία. Οι προσφεύγοντες ζητούν να καλυφθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί, και ανέρχονται στις 160.000 ευρώ.

Η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών Ειρήνη Κατινιώτη διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του διοικητικού της συμβουλίου με προσωρινή διαταγή της.

Η προσωρινή διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι την σύζητηση της κύριας αίτησης, αφορά περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ και θεωρείται πρόδρομος και για άλλους επενδυτές που θα θελήσουν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους.

Επί της ουσίας διατάσσει τη μη μεταβολή (μεταβίβαση, πώληση κλπ) περιουσιακών στoιχείων μέχρι αυτού του ποσού.

Ηδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρίας και επτά μελών του διοικητικού της συμβουλίου, ενώ η απόφαση για συντηρητικά κατάσχεση.

Θεωρείται πιθανό η συγκεκριμένη προσφυγή να αποτελέσει «πιλότο» για ανάλογες προσφυγές επενδυτών που είχαν τοποθετήσει χρήματα στη Folli Follie.

Folli Follie: Απορρίφθηκε το αίτημα προστασίας κατά των πιστωτών

SHARE