Π.Σκουρλέτης: Εντολή για εκκένωση δόθηκε αλλά δεν έφτασε στους δήμους!

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε την Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra. ότι η εντολή για εκκένωση στην Ανατολική Αττική δόθηκε, αλλά δεν έφτασε έγκαιρα στους δήμους!

«Δεν αμφισβητείται ότι υπήρξε εισήγηση για εκκένωση.Αμφισβητείται –και αυτό πρέπει κανείς να ψάξει- το κατά πόσο αυτή η εντολή έφτασε μέχρι κάτω, προς τους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ερωτηθείς αν την περασμένη Δευτέρα υπήρξε επαρκής συντονισμός, είπε μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε φαινόμενα μιας τραγικής περίπτωσης έλλειψης συντονισμού» για να προσθέσει ότι «πάντοτε σε μια επιχείρηση υπάρχουν στιμές που παίρνεται μια απόφαση ρίσκου».

Σημειώνεται πάντως ότι στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Πέμπτης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι υπήρξε πράγματι εισήγηση για εκκένωση. Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας υποστήριξαν ότι η εντολή δεν δόθηκε επειδή η φωτιά εξαπλωνόταν με μεγάλη ταχύτητα και δεν υπήρχε χρόνος για απομάκρυνση του πληθυσμού.

SHARE