Π.Παυλόπουλος: Μήνυμα στην Τουρκία από τα Σάλωνα

 

«Το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει, πρέπει όμως να μας διδάσκει. Προς αυτή την κατεύθυνση εμείς, οι Έλληνες, καθιστούμε σαφές ότι η φιλία, η καλή γειτονία και η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας -την οποία εμπράκτως ευνοούμε- έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου», δήλωσε  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στην Τουρκία, από την Άμφισσα, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων. 

«Αυτό τον σεβασμό είμαστε αποφασισμένοι να τον εμπνεύσουμε και, αν χρειασθεί, να τον επιβάλλουμε, δοθέντος ότι η Ιστορία μας έχει αποδείξει πως ουδείς μπορεί να υποτιμά την Δύναμη και το Φρόνημα του Λαού και του Έθνους των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Ενωμένοι, υπό όρους αρραγούς εθνικής συνευθύνης, θα υπερασπισθούμε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, την πατρίδα, το μέλλον του λαού μας και του έθνους μας, κατ’ εξοχήν δε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια»», δήλωσε ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

SHARE