ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Πέντε άδειες δόθηκαν για τηλεοπτικούς σταθμούς – Αποκλείστηκε ο Βρυώνης

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την σημερινή του συνεδρίασή του ανακήρυξε 5 προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας. Αποκλείστηκε η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»

«Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

  • Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)
  • Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel)
  • ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
  • Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
  • Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.».

Δήλωση Παππά

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Το ΕΣΡ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι άδειες πρέπει να είναι άπειρες. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίμημα.
 Η Πολιτεία ρυθμίζει. Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος. Άδειες με τίμημα, προστασία των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη του κλάδου, βιώσιμα κανάλια.
 Και όσο για τον πόλεμο που δεχτήκαμε όλο αυτό τον καιρό, δεν έχει καμία σημασια πλέον».

Αύριο Παρασκευή, 4 Μαΐου, αποφασίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι ιδιωτικοί σταθμοί, (πλην του «Epsilon») αλλά συμπεριλαμβανομένου του Mega που δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό,  με τα οποία ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη φορά ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί.

SHARE