Όμιλος Λάμψα: Επένδυση 18 εκατ. για ξενοδοχείο Πανεπιστημίου και Κριεζώτου

 

Στο ύψος των 18 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ανέλθει η επένδυση που θα κάνει ο Όμιλος Λάμψα ώστε να αναμορφώσει σε ξενοδοχείο το κτήριο που βρίσκεται Πανεπιστημίου και Κριεζώτου και μίσθωσε από το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων ΑΤΕ (ΑΤΠΠΕ ΑΤΕ).
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας χτες το νέο απόκτημα της Λάμψα ατο Σύνταγμα θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2019. Παράλληλα ο όμιλος Λάμψα επεκτείνει την «επικράτειά» του στο πιο κεντρικό σημείο της χώρας όπου ήδη διαθέτει τη Μεγάλη Βρεττaνία και το King George. Έτσι το προηγούμενο έτος, όπως ανακοινώθηκε, εξαγοράστηκαν δύο όροφοι (δεύτερος και τρίτος) επί της οδού Βουκουρεστίου 4, συνολικού ύψους 682 χιλ. ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν στο συγκρότημα της Μεγάλης Βρεττανίας.
Σημειώνεται ότι οι όροφοι αυτοί που στέγαζαν γραφεία ανήκουν στο κτήριο «Αθηνογένης» που πλέον περνά στη Λάμψα. Υπενθυμίζεται ότι οι όροφοι 4ος – 7ος ήδη ανήκουν στη Μεγάλη Βρεταννία. Αξιοποιώντας την αγορά αυτή και με τις κατάλληλες διαρρυθμίσεις η Λάμψα θα προσθέσει περίπου 15 δωμάτια στο συγκρότημα της Μεγάλης Βρεταννίας.
Την ίδια ώρα με στόχο τη διαφοροποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ο Όμιλος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το γαλλικό όμιλο Accor ώστε να αναλάβει τη διαχείριση της νέας μονάδας στη γωνία Κριεζώτου και Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το brand MGallery της Accor, που αφορά luxury διαμνονή θα «σηκωθεί» στη νέα μονάδα, που μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι θα είναι 4στερη . Επισημαίνεται ότι με την Accor συνεργάζεται ήδη ο όμιλος στο Βελιγράδι. Η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Λάμψα, Excelsior, υπέγραψε στις 24 Απριλίου 2017 σύμβαση διαχείρισης του ομώνυμου ξενοδοχείου με την εταιρεία Orbis S.A., εταιρεία του ομίλου Accor.
ΠΗΓΗ: www.bluebirds.gr – Γιώργος Αλεξάκης

SHARE