Όλοι πήραν “πίτα” από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ευχές η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη έδωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας, το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Παράλληλα, ευχήθηκε για υγεία, δύναμη, ειρήνη και συνεργασία μεταξύ της πατρίδας και της Ελλαδικής Εκκλησίας, για το καλό.

Το παρών έδωσαν αρχιερείς, υπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχες, διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και λαϊκοί. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν οι Περιφερειάρχες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, Ρένα Δούρου και Κώστας Μπακογιάννης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος και άλλοι.

«Η καλή συνεργασία είναι δεδομένη, δείγματά της είδαμε και στο 2018. Το 2019 θα είναι μια σημαδιακή χρονιά για την καλύτερη συνεργασία, για τη διασφάλιση της μισθοδοσίας των ιερέων, για το νοικοκύρεμα των οικονομικών και βεβαίως για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία», δήλωσε κατά την έξοδό του από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Και αυτό σε συνέχεια της ευχής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου «η πατρίδα και η Ελλαδική Εκκλησία να έχουν συνεργασία για το καλό».

Εν συνεχεία και σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει ότι θα περάσει η συμφωνία Αρχιεπισκόπου – Τσίπρα, στο Μαξίμου, ο υπουργός απάντησε ότι «Η συμφωνία αυτή είναι ένα πλαίσιο, επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το ’19 θα είναι μια χρονιά που θα εξορθολογίσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με την Εκκλησία».

 

SHARE