ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συσκέπτονται για να ξεθολώσει το νερό! Όλοι…υμνούν την …Πύλη της ΝΑ Ευρώπης αλλά άφησαν χωρίς νερό για 5 μέρες τους πολίτες

 

upd:Η…Πύλη της ΝΑ Ευρώπης, με υποδομές Βαλκανίων! Όσοι από τους πολιτικούς …υμνούν τις προοπτικές ανάπτυξης της συμπρωτεύουσας, σκόπιμο είναι να φροντίσουν μα έχουν να πιούν νερό οι κάτοικοί της…

Πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης παραμένουν ακόμα χωρίς νερό και για 5η ημέρα(!) καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα στην υδροδότηση, παρότι αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό που υδροδοτεί την πόλη από την Αραβησσό. 

 Δείγμα της …ευαισθησίας της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στους Θεσσαλονικείς, το γεγονός ότι 5 μέρες μετά το γεγονός, έκτακτη σύσκεψη συγκλήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη από την προϊσταμένη του γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου, στην οποία πήραν μέρος  η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκπρόσωπος του αν. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, τεχνικοί της εταιρείας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Πυλαίας Χορτιάτη – Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας και Παύλου Μελά, Δ. Δεμουρτζίδης, Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, αντίστοιχα.

Όλοι…υμνούν τη Θεσσαλονίκη, αλλά άφησαν χωρίς νερό για 5 μέρες τους κατοίκους της – Η “πύλη” της ΝΑ Ευρώπης με υποδομές Βαλκανίων…

Οι εργασίες αποκατάστασης  ολοκληρώθηκαν χτες (Παρασκευή) το μεσημέρι και στη συνέχεια άρχισε η μεταφορά νερού στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, όπου συνεχίζονται οι διαδικασίες καθαρισμού, λόγω υψηλής θολότητας.

Αποτέλεσμα εικόνας για θεσσαλονικη

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

«Συνεχίζονται αυτήν την ώρα οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας.

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, για τα οποία η ΕΥΑΘ ζητά την κατανόηση του κοινού.
Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροπόταμου. Αυτήν την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης».

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: Ωραία λόγια, έργο μηδέν

SHARE