Οι Χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με απειλή βόμβας – Τι πιστεύουν

Τραγικό θάνατο βρήκε πυροτεχνουργός της Αιγυπτιακής αστυνομίας όταν εξερράγη βόμβα που προσπαθούσε να εξουδετερώσει σε κοπτικό ναό στο Νασρ Σίτι του ανατολικού Καϊρου, ενώ τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί κι ένας περαστικός.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σάκο, που εντόπισε η αστυνομία στην οροφή του ναού της Παναγίας και του Αγίου Μερκουρίου Καισαρείας, δύο μέρες πριν η κοπτική μειονότητα της χώρας γιορτάσει τα Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντούλ Φατάχ αλ Σίσι – που εμφανίζεται ως υπερασπιστής των Χριστιανών κατά των εξτρεμιστών- αναμένεται να εγκαινιάσει σήμερα τον Καθεδρικό της Γεννήσεως του Χριστού έξω από την πρωτεύουσα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας.

Οι κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, αποτελούν συχνά στόχο ισλαμιστών εξτρεμιστών, που τους θεωρούν απίστους, αναγκάζοντας τις Αρχές να αναθέτουν σε ένοπλους φρουρούς τη φύλαξη ναών και μοναστηριών.

Τον περασμένο Νοέμβριο εξτρεμιστές σκότωσαν επτά άτομα που επέστρεφαν από τη βάπτιση ενός παιδιού σε κοπτικό μοναστήρι κοντά στον ποταμό Νείλο, περίπου 260 χλμ από το Κάιρο, ενώ από το 2016 πάνω από εκατό Κόπτες έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τζιχαντιστών.

 

Ποιοί είναι και τι πιστεύουν οι Χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου

SHARE