Οι αντασφαλιστές στο Monte Carlo – Η ελληνική παρουσία

 

Νέα  πρόσωπα από την ελληνική ασφαλιστική αγορά εμφανίστηκαν φέτος στη σύναξη των αντασφαλιστών στο Monte Carlo. Κατά τα λοιπά η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά συζητά στο πριγκιπάτο του Μονακό, στην  62η συνάντηση της τα πιο σύγχρονα θέματα, πως είναι οι κίνδυνοι που κρύβει η τεχνολογία και το διαδίκτυο (cyber risk).

Περίπου 2000 επίσημα εγγεγραμμένα ασφαλιστικά και αντασφαλιστικά στελέχη βρίσκονται στο Μονακό από τη Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με το «ελληνικό στοιχείο» φέτος έχουμε και την  παρουσία των αδελφών Λιάγκα στο Μονακό όπου φήμες λένε ότι ετοιμάζονται να αναλάβουν υψηλότερα πόστα στον όμιλο της Qatar Insurance, πράγμα που μένει να επιβεβαιωθεί σύντομα.

Είδαμε ακόμη τον κ. Γιώργο Κώτσαλο, ο οποίος σπάνια χάνει αυτό το ετήσιο ραντεβού των ασφαλιστών, τον Αλέξανδρο Τέρνερ, τον Μανωλη Σιατούνη και τον Στέλιο Ασαριώτη της ΑΟΝ,  την Αμαλία Μοφόρη από την Eurolife και τον Δημήτρη Τσεσμετζόγλου, της Matrix.

Στο επίκεντρο το Cyber Risk

Πάντως οι συναντήσεις και οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο μέλλον του κλάδου. Η Munich Re, ένας από τους μεγαλύτερους αντασφαλιστικούς ομίλους παγκοσμίως, στην εκδήλωση καλωσόρισμα το απόγευμα της Κυριακής, αναφέρθηκε διά στόματος του κυρίου Torsten Jeworrek μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου στο cyber risk και στην ευκαιρία που δημιουργεί για την ασφαλιστική βιομηχανία καθώς είναι κλάδος που συνεχώς μεγαλώνει. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Jeworrek (στη φωτογραφία) είπε πως το Cyber Risk είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους στην δικτυακή οικονομία και πως η Munich Re συνεχώς επενδύει στοχευμένα ώστε να βελτιώνει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της.

Η αγορά του cyber risk το 2017 κυμάνθηκε στα 3,5 με 4 δισ. δολάρια και αναμένεται να φτάσει τα 8 με 9 δισ. δολ. μέχρι το 2020 πράγμα που σημαίνει ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται την ανάγκη για ασφαλιστική κάλυψη ως μέρος της άμυνας τους.

 

ΠΗΓΗ: nextdeal.gr

SHARE