Οι 62 αμερικάνικοι κολοσσοί που μετέχουν στη ΔΕΘ – Τα περίπτερα, οι καινοτομίες

 

Σύμφωνα με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, 62 εταιρείες και φορείς συνιστούν την αμερικανική συμμετοχή. Μεταξύ αυτών, εκπρόσωποι από Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft και iSquare.

Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές από τους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας (σ.σ.: οκτώ εταιρείες κομίζουν προτάσεις αμυντικών συστημάτων, εξοπλισμού και κυβερνοασφάλειας) και από τη φαρμακευτική βιομηχανία.
Στο περίπτερο των ΗΠΑ θα έχει ειδική θέση η Coca Cola, όπως και η Caesars Entertainment Corporation (σ.σ.: μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών των ΗΠΑ, που διαχειρίζεται περισσότερα από 50 καζίνο).

Η λίστα της αμερικανικής συμμετοχής:

ABBVIE PHARMACEUTICAL S.A.
ADVENT TECHNOLOGIES
AGROTECH S.A., BOZATZIDIS – MITSIOLIDIS S.A.
AMERICAN FARM SCHOOL & PERROTIS COLLEGE
ANATOLIA COLLEGE
ARIA HOTELS
ASSOCIATION OF AMERICAN EDUCATIONAL & CULTURAL ORGANIZATIONS IN GREECE (AAECG)
AUSA – HELLENIC CHAPTER Bell Helicopters, Erickson Incorporated, QRC Technologies, Kroll, Alpha Systems, Summit Aviation, Aspida, Defense & Foreign Affairs
BDO CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS S.A.
BRITE HELLAS S.A.
CAESARS ENTERTAINMENT CORPORATION
CISCO – INTEL
COCA-COLA HELLAS S.A.
DELOITTE
EARTH FRIENDLY PRODUCTS – ECOS GREECE
EUROPEAN FINANCE & AEROSPACE GROUP – EFA GROUP
EMPIST
FACEBOOK
FULBRIGHT FOUNDATION – GREECE
GOOGLE
HARMONY EXTRACTS
HELLENIC AMERICAN PSYCHIATRIC ASSOCIATION (HAPA)
HELLENIC AMERICAN COLLEGE
HEWLETT PACKARD ENTERPRISE
IBM
INDUSTRY MOTION – KOUIMTZIS GROUP
INNOVATION HUB BY FOUND.ATION
INSTAPURE – K.KATSAROS AND CO P.C.
INTRALOT GROUP
iSQUARE S.A.
JANSSEN – CILAG PHARMACEUTICAL S.A.C.I. JOHNSON & JOHNSON MEDICAL DEVICES COMPANIES
LOCKHEED MARTIN CORPORATION
MEDTRONIC HELLAS S.A.
MEGUIAR’S – I. ATHANASIADIS S.A.
MERCK
MICROSOFT
NEW YORK COLLEGE
ONEX SHIPYARDS – MEMBER OF ONEX TECHNOLOGIES
ORACLE
PFIZER HELLAS S.A.
PHARMASERVE – LILLY
PINEWOOD AMERICAN INT’L SCHOOL OF THESSALONIKI
PRATT &WHITNEY
P&G
ROEBIC HELLAS
RUTGERS UNIVERSITY
SEAMINERALS LLC
SPECIALTY FOOD ASSOCIATION (SFA)
STANLEY BLACK & DECKER HELLAS LTD
TEXAN ENVIPCO
VELTIO
VISA
WEBSTER UNIVERSITY
XEROX HELLAS

Καινοτομίες με τεχνητή νοημοσύνη – Cloudcomputing και Blockchain

Ένας υπερσύγχρονος εξομοιωτής του μαχητικού αεροσκάφους F-35 Lightning II της Lockheed Martin θα είναι προσβάσιμος στο κοινό, ενώ στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα βρίσκεται εξομοιωτής των F 16 Viper. Πρόκειται για την αναβάθμιση των 84 αεροσκαφών F16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η παρουσία του κολοσσού της τεχνολογίας Microsoft. Ο τεχνολογικός κολοσσός θα δώσει βάρος στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στο cloudcomputing, στο InternetofThings και στο πώς αυτά θα αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και επικοινωνούμε. Η συμμετοχή της Microsoft θα επικεντρωθεί στο θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων και της σημασίας τους, ένα ζήτημα που αφορά κυρίως τους νέους και το μέλλον τους.

Η IBM θα επικεντρωθεί επίσης στην Τεχνητή Νοημοσύνη – με την πλατφόρμα Watson της ΙΒΜ και με έμφαση στο Watson Health που απευθύνεται στον νευραλγικό τομέα της Υγείας, το Blockchain, τους Κβαντικούς Υπολογιστές (Quantum Computing), το Security και το Internet of Things (ΙΟΤ).

Τι σχέση μπορεί να έχει το νερό με την Apple; Την απάντηση δίνει o επίσημος αντιπρόσωπός της για την Ελλάδα. «O Mac, το iPhone, το iPad, το Apple Watch και όλα τα ασυναγώνιστα προϊόντα της Apple, καθώς και τα λειτουργικά τους συστήματα, σχεδιάζονται μαζί και με τέτοιο τρόπο, ώστε όλο το οικοσύστημα να έχει κομψή, αποδοτική και απρόσκοπτη ροή, ακριβώς όπως το νερό. Κάνοντας αυτήν τη συσχέτιση, η iSquare επέλεξε να δημιουργήσει μία εικαστική απεικόνιση αυτής της αξίας, στο περίπτερό της στη ΔΕΘ» σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.
Στο περίπτερο της εταιρείας «οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από αυτήν την ιδιαίτερη παρουσίαση, να θαυμάσουν το έργο της οπτικοποίησης του νερού που εσωκλείει, παράλληλα, μία απεικόνιση των προϊόντων της Apple σε μορφή ολογράμματος. Η διάφανη σφαίρα του έργου, σαν σταγόνα νερού που αποτυπώθηκε λίγο πριν πέσει και κυλήσει, οδηγεί τον θεατή στο να συνδέσει νοητά το απόλυτο φυσικό αγαθό με το όραμα της Apple, που είναι να κάνει την τεχνολογία, ως βασικό αγαθό, προσβάσιμη σε όλους. Το έργο είναι μια δημιουργία της εικαστικού Δήμητρας Μαρίνη».
Κεντρικό αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθεί η Visa είναι το μέλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών. Παράλληλα, θα έχει ανοιχτή την πόρτα της στις Start Up μέσω προτάσεων συνεργασίας.

Ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκπαίδευση, υγεία, τουρισμός, λιανεμπόριο, χρηματοπιστωτικός τομέας, έξυπνες πόλεις θα παρουσιαστούν στο περίπτερο της Cisco. Στελέχη της εταιρείας που θα βρίσκονται στο περίπτερο θα παρουσιάσουν αρχιτεκτονικές όπως Δικτύωση (EnterpriseNetworking – DigitalNetworkArchitecture), Ασφάλεια, λύσεις συνεργασίας και Datacenter.

Στο περίπτερο της Coca Cola το κοινό θα κάνει μια αναδρομή στην ιστορία της εταιρείας στην Ελλάδα, ενώ στη διάρκεια της εφετινής ΔΕΘ θα παρουσιάσει το χαρτοφυλάκιό της και όλες τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί και πρόκειται να υλοποιήσει.

Η Παπαστράτος (θυγατρική της Philip Morris) θα είναι παρούσα με δύο περίπτερα, ένα αφιερωμένο στο iqos καθώς και ένα στην πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα και στις τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά του καπνού. Παράλληλα, η Παπαστράτος έλαβε την πρωτοβουλία να γίνει η ΔΕΘ η μεγαλύτερη smoke free διεθνής διοργάνωση τέτοιου μεγέθους στην Ευρώπη.

Στο περίπτερο της P&G (της μεγαλύτερης εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο) μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις, βίντεο και εικονικές εμπειρίες, οι επισκέπτες θα έρθουν κοντά στην επιστήμη των προϊόντων που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά για τη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειάς μας ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα το θετικό τους αποτύπωμα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Σκοπός είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες την καινοτομία πίσω από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

SHARE