Ο τελευταίος μακάβριος απολογισμός της πυρκαγιάς στο Μάτι

Μεγαλώνει ο μακάβριος κατάλογος των θυμάτων από την πυρκαγιά που έπληξε το Μάτι.

Στους 87 νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι καταλήγει η έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, από τη συγκριτική έρευνα του DNA ταυτοποιήθηκαν 81 θύματα της πυρκαγιάς, στα οποία προστίθενται οι 4 τραυματίες που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 85 νεκρούς που έχουν διευκρινιστεί πλήρως τα στοιχεία τους.

Υπάρχουν όμως και δύο σοροί οι οποίες παραμένουν αυταυτοποίητες. Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται πιθανότατα για τον έναν που φέρεται ως αγνοούμενος και μία ακόμα σορός ανθρώπου, που προκύπτει από DNA που έχει βρεθεί, αλλά ανήκει σε άγνωστο άτομο, καθώς έχουν διευκρινιστεί οι ταυτότητες όλων όσων δηλώθηκαν από τους οικείους τους ότι χάθηκαν στην πυρκαγιά. Ο φερόμενος ως αγνοούμενος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει δηλωθεί από φιλικό πρόσωπο, αλλά δεν έχουν βρεθεί συγγενείς για να ληφθεί γενετικό υλικό, προκειμένου να γίνει και επιστημονικά η ταυτοποίηση.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας δεν έχει ακόμα τελειώσει και αναμένεται ότι θα ολοκηρωθεί αύριο, αλλά οι ειδικοί δεν περιμένουν, όπως λένε, κάτι περισσότερο από τα ήδη υπάρχοντα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του υπουργείου Υγείας για νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους, δέκα 24ωρα μετά τις φονικές πυρκαγιές που συγκλόνισαν όλη την χώρα.

Όπως αναφέρεται στην νεότερη ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81. Επιπλέον, τέσσερα άτομα κατέληξαν ενώ νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ -σύμφωνα με την πυροσβεστική- ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων.

Ωστόσο, το θρίλερ με τον ακριβή αριθμό νεκρών και αγνοουμένων συνεχίζεται. Υπάρχουν ακόμη έξι σοροί οι οποίες δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές από τις σορούς που περισυνελέγησαν βρέθηκαν υπολείμματα περισσοτέρων του ενός ανθρώπου. Αρα, δεν αποκλείεται οι νεκροί να ξεπερνούν τους έξι.

Την ίδια στιγμή, στις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της Αττικής νοσηλεύονται δέκα εγκαυματίες οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Αλλοι 32 ασθενείς, κυρίως εγκαυματίες, παραμένουν νοσηλευόμενοι σε κλινικές νοσοκομείων, ενώ στο Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται ένα παιδί.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής, με αποτέλεσμα οι νεκροί να ανέρχονται επισήμως σε 80.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται 11 άτομα.

 

 

Τραγωδία χωρίς τέλος – 92 οι νεκροί – 25 αγνοούμενοι- Κανένας δεν είναι υπεύθυνος;

SHARE