Ο Σπύρος Δανέλλης “ορίζει” τις πολιτικές εξελίξεις – Τελεσίγραφο Θεοδωράκη

Στο ΠΟΤΑΜΙ “έλαχε” ο κλήρος να ορίσει τις πολιτικές εξελίξεις, μετά το διαζύγιο του Π.Καμμένου με τον Α.Τσίπρα. Σαφές μήνυμα για να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του όσον αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης προς τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη, στο οποίον έδωσε διορία έως σήμερα (14/1/2019) το βράδυ για τον ενημερώσει για τις τελικές του αποφάσεις.
Οι δύο συναντήθηκαν νωρίτερα και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.
Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς –κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του Ποταμιού, είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του κινήματος, Γιώργου Μαυρωτά.
«Θα πρέπει να σκεφτεί ο Σπύρος Δανέλλης ότι πιθανόν η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κάπως να επηρεάσει και τους υπόλοιπους στη συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο Γ. Μαυρωτάς μιλώντας στο Open και στον ΣΚΑΙ.
Στην ερώτηση αν θα εξαρτηθεί η στάση των βουλευτών του Ποταμιού στη συμφωνία των Πρεσπών, από το τι θα πράξει ο Δανέλλης στην εμπιστοσύνη, ο Γιώργος Μαυρωτάς απάντησε ότι «τα μηνύματα που έχουμε από τη βάση αυτά είναι, τώρα το τι θα αποφασίσουμε εμείς είναι κάτι άλλο».

SHARE