Ο Πάουελ “απογειώνει” τη Wall Street – “Δεν βιαζόμαστε για τα επιτόκια”

Σημαντική άνοδο καταγράφουν oι δείκτες της Wall Street, δεχόμενοι ώθηση από την είδηση ότι οι ΗΠΑ και Κίνα θα πραγματοποιήσουν έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το εμπόριο την ερχόμενη εβδομάδα αλλά και από την ομιλία του προέδρου της Fed, Πάουελ ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι η κεντρική τράπεζα δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων.

«Η Fed διατηρεί την υπομονή της, αυτό που παρακολουθεί είναι πώς εξελίσσεται η οικονομία και είναι πάντα έτοιμη ακόμη και να αλλάξει ρότα στη νομισματική της πολιτική»,είπε.

Περί τις 17:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 2,6% στις 23.280 μονάδες, ο S&P  σημειώνει άνοδο 2,7% στις 2.515 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 3,3% υψηλότερα στις 6.675 μονάδες.

Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

Ο επικεφαλής της Fed  ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί εάν του το ζητήσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει επικρίνει δημοσίως την πολιτική του.

«Όχι», αποκρίθηκε χωρίς δισταγμό ο Πάουελ όταν ερωτήθηκε στη διάρκεια μίας στρογγυλής τράπεζας διαλόγου στην Ατλάντα  εάν θα παρέδιδε την παραίτησή του στον Τραμπ, εάν αυτός το ζητούσε.
Ο Πάουελ έχει αποτελέσει στόχο πλείστων επιθέσεων από την πλευρά του Τράμπ, ο οποίος του καταλογίζει την αύξηση των επιτοκίων που αποφασίσθηκε από την Fed.

O Τραμπ θεωρεί τη νομισματική πολιτική της Τράπεζας ως λάθος, που κινδυνεύει να εκμηδενίσει τη δική του οικονομική πολιτική, γνώμη που συμμερίζονται και αρκετοί επενδυτές και οικονομολόγοι.

SHARE