Ο Π.Καμμένος στις ΗΠΑ – Θα δει υπουργούς και τη Lockheed Martin

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπου εγκαινιάζει το ελληνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων «AUSA 2018» στην Ουάσινγκτον.

Την Τρίτη ο κ. Καμμένος θα έχει σειρά συναντήσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζ. Μάτις, με τον υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Β. Μίτσελ, καθώς και  με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζ. Σάλιβαν.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και την έδρα της Lockheed Martin.

Η Ελλάδα καθίσταται πλέον γεωπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας, είπε ο υπουργός Εθνικής  κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «σε αυτή την πολύ σημαντική έκθεση, στην κυριότερη έκθεση αμυντικού υλικού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ελλάδα είναι παρούσα, με το ελληνικό περίπτερο που εκπροσωπείται από τις ελληνικές κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες, μεγάλες εταιρείες εξοπλιστικών συστημάτων, αλλά και μικρομεσαίες εταιρείες, οι οποίες συμβάλλουν με τη συνεργασία τους με αμερικανικές εταιρείες στην ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας».

Μία αμυντική βιομηχανία, -όπως είπε- «η οποία ενισχύεται με τις διακρατικές συμφωνίες και τις προμήθειες υλικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ένα μεγάλο έργο γίνεται στην Ελλάδα με τη δυνατότητα που αποκτά πλέον να υποστηρίζει τεχνολογικά τα νέα μέσα που αποτελούν μέρος της αμερικανικής τεχνολογίας σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχάρη τους εμπλεκόμενους σε αυτή την έκθεση, σημειώνοντας ότι «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση, είναι δίπλα τους γιατί ακριβώς αυτό σημαίνει έξοδος από την κρίση: συνέργειες, βιομηχανική ανάπτυξη, επαναλειτουργία των κλειστών βιομηχανιών, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Η Ελλάδα καθίσταται πλέον γεωπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας».

 

SHARE