Ο Ντράγκι “την είπε” στον Τσακαλώτο για πλειστηριασμούς και ομόλογα

Ενταση σημειώθηκε μεταξύ του Ελληνα υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του επικεφαλής της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια του Eurogroup για δύο βασικά θέματα.

Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες:

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι οι Ελληνες συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αρχίσουν να υπογράφουν τoυς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καθώς αυτό αποτελεί βασικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά, ως προς το νομικό πλαίσιο και την αποτελεσματικότητα των πλειστηριασμών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε πολύ έντονα στο σχόλιο του κ. Ντράγκι προς έκπληξη των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Επίσης έγινε αναφορά από τον κ. Ντράγκι στην πρόσφατη έκδοση των ελληνικών ομολόγων όπου αντί να μειωθεί η απόδοση τους όπως συνηθίζεται, αυξήθηκε.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Το γεγονός ότι υπήρξε ένταση μεταξύ του Μάριο Ντράγκι και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup επιβεβαιώνουν ελληνικές πηγές.

Κάνουν λόγο για «ζωηρό διάλογο» και σημειώνουν ότι ως αιτία του διαπληκτισμού ήταν το επταετές ομόλογο.

«Με λίγη καλή θέληση θα μπορούσε να είχε κλείσει σήμερα η αξιολόγηση», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, που χαρακτηρίζουν «ασαφές» το προαπαιτούμενο με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς- μία από τις δύο εκκρεμότητες που μπλόκαραν τη δόση- καθώς δεν υπάρχει ποσοτικός στόχος.

SHARE