Ο Ντιμιτρόφ πάει να τινάξει στον αέρα τις συνομιλίες με Κοτζιά: “Παράλογες ελληνικές θέσεις”

 

Στον παραλογισμό πλησιάζουν ορισμένες ελληνικές θέσεις στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, φέρεται να είπε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, σε συναντήσεις που είχε με Ευρωπαίους διπλωμάτες, όπως μεταδίδει η “Καθημερινή”, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

Μάλιστα, ενόψει της μετάβασης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια την ερχόμενη εβδομάδα, οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την εύλογη, όπως έλεγαν, απορία για το τι είδους διαπραγμάτευση αναμένει ο Νικολά Ντιμιτρόφ, όταν χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Την ίδια ώρα στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε ανασχηματισμό της κυβέρνησης με στόχο την ισχυρότερη κυβερνητική πλειοψηφία.

«Θα μιλήσω πιθανώς με όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός του VMRO-DPMNE» δήλωσε σε δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του σκοπιανού συντάγματος μετά την απόφαση του προέδρου της ΠΓΔΜ να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για το νομοσχέδιο που ψήφισε την Τετάρτη η Βουλή της ΠΓΔΜ, το οποίο προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.

«Λυπάμαι που ο πρόεδρος της χώρας αποφάσισε να παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα και ανακοίνωσε για δεύτερη φορά ότι δεν θα υπογράψει το νόμο. Αυτό δεν είναι καλό, είναι κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος της «Μακεδονίας» και βεβαίως οι θεσμοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιτρέψουν κάτι τέτοιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

 

SHARE