Ο Κοτζιάς δεν …μασάει! Έχουν βρώμικα χέρια όσοι ρίχνουν λάσπη – Δώστε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης!

Το γάντι στο Μέγαρο Μαξίμου και στον υπουργό Άμυνας έριξε ο Νίκος Κοτζιάς σε δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ.

Ο παραιτηθείς υπ. Εξωτερικών απάντησε απαξιωτικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την παραίτησή του.

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Προκαλώ να δώσουν την εννιασέλιδη παραίτηση μου στη δημοσιότητα, για να δούμε εάν έχω λόγο ή όχι που παραιτήθηκα», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Έκανε μάλιστα λόγο για «οχετό που έχει ξεχυθεί σε βάρος εμού και της ευθύνης ενός πολιτικού να παραιτείται όταν έχει άλλη γνώμη. Ενώ λέμε να μην είμαστε προσκολλημένοι στις καρέκλες, όταν βλέπουμε έναν να κάνει το καθήκον του υβρίζεται και πίσω από υβριστές υπάρχει ανηθικότητα».

Συνεχίζοντας τις επιθέσεις – χωρίς να τον κατονομάσει – στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ τόνισε ότι όσοι ρίχνουν λάσπη έχουν βρώμικα χέρια: «Είμαι ο μόνος που έκανα νόμο να ελέγχονται από Βουλή. Επειδή δεν έχουν δημοκρατική αντίληψη μερικοί ρίχνουν λάσπη. Αυτός που ρίχνει λάσπη όμως έχει βρώμικα χέρια. Επίμονα ζήτησα να επεκταθεί σε όλα τα υπουργεία , εκνευρίστηκαν μερικοί , είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους από άλλα κόμματα να έρθει πρόταση νόμου και να εξετάσουμε πως έγινε χρήση κονδυλίων από άλλα υπουργεία στα οποία δεν υπάρχει αυτή η δημοκρατική διαδικασία. Είναι αστείο, το μόνο υπουργείο που έχει έλεγχο, να βρίσκεται σε κριτική από άλλους» σημείωσε.

Στοχεύοντας εκ νέου τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, επέμεινε ότι την εξωτερική πολιτική κάνει το ΥΠΕΞ και όχι το υπουργείο Αμυνας το οποίο καλείται να στηρίξει στρατιωτικά τις επιλογές της διπλωματίας. Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφή υπονοούμενα για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδος που πιθανό να εκφεύγουν της εθνικής γραμμής.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να συμπορεύεται με το ΣΥΡΙΖΑ», όχι όμως και με την κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας νέες παρεμβάσεις στο μέλλον, καθώς, όπως τόνισε θα κινείται στα αριστερά του κόμματος, ως ένα είδος αριστερής συνείδησης, αφήνοντας και πάλι υπονοούμενα για διάβρωση του χαρακτήρα του κόμματος, λόγω της σύμπλευσης με τους ΑΝΕΛ.

Τέλος επέμεινε ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει γιατί σε αντίθετο ενδεχόμενο «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν».

Κοτζιάς με νόημα: Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός

SHARE