Ο Βακάκης με 3 εκατ. πήρε την πολυκατοικία Υψηλάντου κ’ Γενναδίου του Mr Dogus

Την πολυκατοικία του Τούρκου μεγαλοεπενδυτή Φερίτ Σαχένκ του ομίλου Dogus,  στο Κολωνάκι, αγόρασε ο επιχειρηματίας Απόστολος Βακάκης της Jumbo.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή πολυκατοικία έξι ορόφων,  επιφάνειας 1.411 τ.μ. που έχει οικοδομηθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’50, η οποία βρίσκεται στη γωνία Υψηλάντου και Γενναδίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κόστος της μεταβίβασης έφτασε τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι ο Σαχένκ είχε βάλει πωλητήριο σε ακίνητα όπως το ξενοδοχείο Capri Palace στη Ρώμη και το Grand Hyatt στην Κωνσταντινούπολη.

Εντούτοις, ο μεγαλοεπενδυτής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να πουλήσει το Χίλτον και το ποσοστό του στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο Φερίτ Σαχένκ, με προσωπική περιουσία 3,4 δισ. δολαρίων, την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του, βρίσκεται στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων της Τουρκίας.

Η Dogus ελέγχει μια σειρά από τηλεοπτικά δίκτυα (NTV, Star TV, NTV Spor TV, CNBC – e, Kral TV, κ.ά.) κατέχοντας το 10% του τομέα της διαφήμισης της χώρας καθώς επίσης ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ εκδίδει το τουρκικό «National Geographic» και το «Vogue».

Στον τουρισμό ελέγχει τα ξενοδοχεία Grand Hyatt και Park Hyatt στην Κωνσταντινούπολη και Maritim Hotel Grand Azur στο Μαρμαρά, ενώ στον τομέα της μόδας συνεργάζεται με διεθνείς οίκους όπως Emporio Armani, Gucci and Loro Piana.

Στην αγορά αυτοκινήτων της Τουρκίας αντιπροσωπεύει πάνω από 10 αυτοκινητοβιομηχανίες μεταξύ των οποίων είναι οι γερμανικές Volkswagen Audi και Porche, η Bentley, η Lamborghini, η Bugatti, καθώς και οι Seat, Skoda και Scania.

 

SHARE