Ο Α.Τσίπρας σε Λήμνο – Λέσβο – Αντιδράσεις και “θερμή” υποδοχή για ΦΠΑ – Μετανάστες

 

Τη Λήμνο και τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του 14ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιείται από χθες στη Μυτιλήνη, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν με την ομιλία του  στις 19.30.

Κάτοικοι και φορείς της Λέσβου ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό, ενώ για  αποφασίστηκε απεργία και κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων και στη Χίο.

Το συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου ζητά από τους κατοίκους και φορείς να διαμαρτυρηθούν στην Πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν ειρηνικά και πολιτισμένα πορεία και να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα λύσεις τόσο με τον αυξημένο συντελεστή του ΦΠΑ (από το 17% που είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου στο 24% )όσο και με το θέμα των προσφύγων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού η Λήμνος όπου το πρωί θα έχει στη Μύρινα συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη και εκπροσώπους τοπικών φορέων, στο δημαρχείο.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την 130ή Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και στις 12.00 θα μιλήσει στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου, στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λέσβο για το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», για την παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στις 18:00 θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

SHARE