Nova: Εμπορική συνεργασία με Wind και Vodafone

Η Nova εγκαινιάζει την εμπορική συνεργασία για τη διάθεση των αθλητικών καναλιών της Novasports, παράλληλα με τη δορυφορική διάθεση τους στο συνολικό μπουκέτο της πλατφόρμας Nova, και μέσω της IPTV πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης της Vodafone. Η συνεργασία αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αθλητικά κανάλια Novasports. Επίσης, η Nova συνήψε συμφωνία και με τη Wind ώστε και αυτή να μεταδίδει παράλληλα τα κανάλια Novasports, όταν θα ολοκληρωθεί η δημιουργία πλατφόρμας IPTV από την Wind.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, “οι συμφωνίες παράλληλης μετάδοσης των καναλιών Novasports από την IPTV συνδρομητική πλατφόρμα της Vodafone αλλά και από τη υπό δημιουργία της Wind, επιβεβαιώνει την υψηλή εμπορική αξία και τη μοναδικότητα των αθλητικών καναλιών της Nova με περιεχόμενο που ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες καταναλωτές. Πρόκειται για εμπορικές συμφωνίες που αποδεικνύουν την ηγετική θέση της Nova στην αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης ενώ παράλληλα την ισχυροποιούν στον τομέα της μελλοντικής διατήρησης ή διεκδίκησης premium αθλητικού περιεχομένου. Ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα στα κανάλια Novasports να είναι διαθέσιμα σε ακόμα περισσότερους Έλληνες τηλεθεατές”.

Στην Forthnet υποστηρίζουν πως “το περιεχόμενο της Nova είναι σχεδιασμένο ακριβώς για να καλύπτει το σύνολο των διαφορετικών αναγκών ολόκληρης της ελληνικής οικογένειας ενώ η μετάδοση μέσω δορυφόρου εξασφαλίζει απαράμιλλη και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου High Definition, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Είναι δεδομένο ότι η δορυφορική μετάδοση αποτελεί τον πλέον τεχνικά αξιόπιστο τρόπο μετάδοσης αθλητικών γεγονότων σε παγκόσμια κλίμακα. Παράλληλα είναι και ο μόνος ανεπηρέαστος από οποιεσδήποτε γεωγραφικές ή τεχνολογικές ιδιαιτερότητες, πόσω μάλλον στη χώρα μας και με δεδομένα τα προβλήματα που δημιουργεί η προβληματική ποιότητα των δικτύων χαλκού”.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών, που η Nova παρέχει στους συνδρομητές της, “παραμένει αναλλοίωτο και με τα ίδια υψηλά ποιοτικά στάνταρτ. Αθλητικό, κινηματογραφικό, παιδικό πρόγραμμα, αξεπέραστες σειρές, ντοκιμαντέρ και αποκλειστικά κανάλια όπως το Novalifε άλλα και οι μοναδικές πρόσθετες υπηρεσίες όπως το Nova GO και το Nova On Demand διατηρούν την υψηλή διαφοροποίηση της Nova στον χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας. Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η κουλτούρα του προσωπικού της Nova αποτελούν, σε κάθε περίπτωση, εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των συνδρομητικών υπηρεσιών της”.

Η ανακοίνωση της Vodafone

H Vodafone Ελλάδας ενισχύει το περιεχόμενο της συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας Vodafone TV, καθώς ενσωματώνει στο πρόγραμμα της πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο με όλα τα κανάλια Novasports.

Συγκεκριμένα, έπειτα από εμπορική συμφωνία της Vodafone Ελλάδας με την Forthnet, η IPTV πλατφόρμα της Vodafone θα συμπεριλάβει όλο το αθλητικό περιεχόμενο που προσφέρεται από τα επτά κανάλια Novasports, στο οποίο περιλαμβάνονται το ελληνικό πρωτάθλημα της Super League, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ της EuroLeague, καθώς και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Έτσι, η Vodafone προχωρά στην εμπορική διάθεση ενός νέου τηλεοπτικού πακέτου, του Vodafone TV Sports+ το οποίο καλύπτει το σύνολο των αναγκών του ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από μία συναρπαστική εμπειρία ψυχαγωγίας που θα περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, ποδόσφαιρου, μπάσκετ, τένις, γκολφ, αλλά και πολλών ακόμη αθλημάτων μέσα από τα επτά κανάλια Novasports.

«Στρατηγικός στόχος της Vodafone Ελλάδας είναι να αποτελεί κορυφαίο πάροχο συνολικών υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Σήμερα ισχυροποιούμε την τηλεοπτική μας πλατφόρμα Vodafone TV, μέσα από μία σημαντική συμφωνία, που μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ποιοτικό αθλητικό περιεχόμενο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης, τονίζοντας ότι «αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ποιοτικό αθλητικό περιεχόμενο διανέμεται μέσω μίας εμπορικής συμφωνίας στη χονδρική αγορά, η οποία θα διευρύνει τις δυνατότητες που προσφέρουμε στους πελάτες του Vodafone TV».

Η Vodafone Ελλάδας επενδύει σε ψηφιακές υποδομές και τεχνολογίες αιχμής και συμβάλλει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας με ένα επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ έως το 2020. Υλοποιώντας με επιτυχία τη στρατηγική της για την παροχή συνολικών λύσεων επικοινωνίας, η Vodafone πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας υλοποίηση δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) στην Ελλάδα.

Η διάθεση αθλητικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας από το Vodafone TV θα υποστηριχθεί από το επενδυτικό σχέδιο της Vodafone για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που έχει ήδη ξεκινήσει.

Η ανακοίνωση της Wind

H WIND Ελλάς ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμφωνία με την Forthnet για τη διάθεση των καναλιών Novasports, μέσω της νέας πλατφόρμας τηλεοπτικού περιεχομένου της WIND, η οποία θα λανσαριστεί το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικότερα, η WIND Ελλάς μέσω της συμφωνίας αποκτά πρόσβαση σε επίπεδο χονδρικής στο αθλητικό περιεχόμενο των καναλιών Novasports. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα τηλεοπτική πλατφόρμα της εταιρείας θα φιλοξενεί τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League, τους αγώνες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο χώρο του μπάσκετ, της EuroLeague και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα από όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Νάσο Ζαρκαλή, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της WIND Ελλάς: “Πρόκειται να λανσάρουμε ένα τηλεοπτικό προϊόν που θα ξεχωρίζει τόσο για τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά όσο και για το περιεχόμενο του. Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με την Zappware που αφορά στην τεχνολογική λύση, σήμερα ανακοινώνουμε μια συμφωνία που σηματοδοτεί την υψηλή ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του περιεχομένου που θα διατίθεται από τη νέα μας πλατφόρμα. Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε το πλήρες πλάνο μας για το ολοκληρωμένο τηλεοπτικό περιεχόμενο που θα προσφέρεται από την πλατφόρμα μας “.

Η συμφωνία επιβεβαιώνει ότι η WIND Ελλάς προχωράει δυναμικά στην εφαρμογή του business plan της για τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης συνδρομητικής πλατφόρμας τηλεοπτικού περιεχομένου η οποία θα ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες των πελατών της και τις υψηλές προδιαγραφές που θέτει η εταιρεία για τις υπηρεσίες της.

SHARE