Νοτοπούλου εναντίον Καϊλή για το δήμο της Θεσσαλονίκης

Η μάχη του ωραίου φύλλου θα δωθεί στην κεντροαριστερά για το δήμο της Θεσσαλονίκης.

Όλα δείχνουν πως δύο όμορφες κυρίες θα κονταροχτυπηθούν για το δημαρχείο της “νύφης του Θερμαϊκού”.

Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, θα είναι η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, στις επερχόμενες εκλογές.

Η κα Νοτοπούλου εξαρχής είχε πολλούς υποστηρικτές στην Ηρώδου Αττικού και στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να διεκδικήσει τον δήμο.

Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης είχε μια ανοδική πορεία στην ιεραρχία του κόμματος τα τελευταία χρόνια. Από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την κίνηση των “53+”, ανέλαβε τη διεύθυνση του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενώ στον τελευταίο ανασχηματισμό πήρε το χαρτοφυλάκιο της Βόρειας Ελλάδας.

Απο την άλλη πλευρά ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές του Μαΐου ως υποψήφια για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης η Εύα Καϊλή. Η ευρωβουλευτής σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως θα ζυγίσει τα δεδομένα και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόφασή της.
«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι μεγάλη μου τιμή και θα κοιτάξω να δω τι επιλογές υπάρχουν μπροστά και τι θέλει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και οι Έλληνες στις μάχες που έρχονται. Γιατί έρχονται τριπλές μάλλον κάλπες και θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας πολλά δεδομένα», δήλωσε και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο βλέπουν, άλλωστε, πως οι γαλάζιοι “αντάρτες” θα κάνουν πιο εύκολο το έργο του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στον δεύτερο γύρο και η πλειοψηφία πιστεύει πως η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης μπορεί να έχει μια εξαιρετική πορεία σε μια εκλογική μάχη, που, όπως όλα δείχνουν, θα έχει “άρωμα γυναίκας”. Εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών αναφέρουν πως το κενό του Γιάννη Μπουτάρη δεν φαίνεται να είναι σε θέση να το εκμεταλλευτεί η αξιωματική αντιπολίτευση που, όπως και στον Πειραιά, δυσκολεύεται να δώσει το χρίσμα.

Υπενθυμίζετει ότι το Κίνημα Αλλαγής, φαίνεται να προκρίνει την ιδιαιτέρως δημοφιλή στη Θεσσαλονίκη Εύα Καϊλή.

SHARE